Alexa Chung lancerer eget tøjmærke: »Jeg føler mig klar til at gøre det nu«

Alexa Chung lancerer eget tøjmærke: »Jeg føler mig klar til at gøre det nu«

Igennem en årrække har Alexa Chung været en af modebranchens mest ombejlede it-piger. Ikke nok med at være en streetstyle-darling og en toneangivende trendsætter, der sågar har en Mulberry-taske opkaldt efter sig, er listen over forskelligartede modesamarbejder, som den britiske tv-vært og model har taget del i, mere end ualmindeligt lang. Idag kan Business of Fashion annoncere, at det ikke længere kun er via samarbejder, at Alexa Chung vil markere sig. I maj 2017 lancerer hun sit eget tøjmærke, Alexachung, hvor hun selv vil påtage sig rollen som kreativ direktør.

Alexa Chung fastslår, at det særligt er de mange forskellige samarbejder, der blandt andet inkluderer Tommy Hilfiger, AG Jeans og Madewell, der har givet hende blod på tanden til at starte sit eget: »Jeg føler mig klar til at gøre det nu« fortæller hun til Business of Fashion og fortsætter. »Jeg vil have friheden til at skabe min egen verden, uden at man skal holde sig indenfor et andet mærkes rammer.  Det har været så sjovt, men der er visse begrænsninger, der følger med, når man laver noget for andre.«

Alexa Chung

Og alt tyder på, at mærket skal tages seriøst. Designholdet kommer nemlig til at bestå af en seksmandsgruppe med stor erfaring fra andre luksus-modehuse, og hertil er Edwin Bodson, der tidligere har været atelier-ansvarlig for Haider Ackermann, også blevet ansat. Kombineret med Alexa Chungs gode smag, globale indflydelse og chicness, der hele 3 gange har resulteret i titlen som årets stilikon i Storbritanien, skal vi nok forvente, at den første kollektion har noget at byde på.

Allerede nu er forhandlingsstederne for Alexachung da også fastlagt, og de fortæller igen historien om hendes særlige gennemslagskraft i modebranchen. Selfridges i London, Galeries Lafayette i Paris og stærke onlineplatforme som Matchesfashion.com, MyTheresa og SSENSE vil have Alexachung i SS17-porteføljen. Men på trods af de fine forhandlingssteder bliver prissætningen ikke umiddelbart høj. Alexa Chung fortæller: »Jeg vil være sikker på, at vi tilbyder noget, der er spændende, unikt og nyt, men samtidig skal mærket også forbinde alle. Jeg laver ikke noget, der har en vanvittig høj pris. Jeg vil være sikker på, at det taler til alle på gaden«.

Læs også: Syv ting du ikke vidste om Alexa Chung

Sponsoreret indhold
Lauryn Hill, Suspekt, Minds, Mø og mange flere
Årets Fredagsrock program er ude – og det er spækket med store, strålende stjerner fra ind- og udland. Se hele den vilde musikplakat her.
Tivoli
Sponsoreret indhold