De Olympiske Lege nærmer sig – her er de 6 bedste og de værste OL-uniformer

De Olympiske Lege nærmer sig – her er de 6 bedste og de værste OL-uniformer
OL i Rio nærmer sig med hastige skridt. Om kun 15 dage tages der hul på sommerens sportslige højdepunkt, og som optakt tager vi et nærmere kig på de bedste og værste officielle OL-uniformer.

De bedste

6. Rusland
Dette er måske første gang nogensinde – og nok også den sidste gang – at en russisk uniform optræder på listen over de bedste. Men den østeuropæiske æstetik har aldrig været mere aktuel end nu, og derfor sniger russerne sig lige akkurat med.
Takket være Demna Gvasalia og Vetements samt Gosha Rubchinskiy har den resterende del af verden fået øjnene op for det karakteristiske østeuropæiske look, og det smitter nu af på andre afkroge af moden. Den typiske træningsdragt, som Rusland har præsenteret som sin officielle OL-uniform, minder mest om et levn fra 70’er og 80’ernes Sovjet-tid, men den slags referencer rammer perfekt ind i tidsånden. Nu er spørgsmålet blot, hvor mange af de russiske sportsudøvere, der får lov at stille til start.

a5fd901b-c03b-4b52-9cdf-d2cc700a2b4e

5. USA
Ingen kommer nogensinde til at være tvivl om, at det var Ralph Lauren, der har leveret USA’s officielle OL-beklædning i 2016. Uniformen er så Ralph-typisk, som den overhovedet kan være med de karakteristiske polotrøjer, hvide bukser, stribede bælter og selvfølgelig den store karakteristiske hest på brystet. Alt sammen med USA broderet på ryggen. Det er på mange måder kitsch og ærkeamerikansk og den stilrene forudsigelighed fortjener selvfølgelig en hyldest. Team USA

4. Sydkorea
Var det ikke for det store flag på brystet af blazerjakkerne, ville man fristes til at tro, at sydkoreanernes officelle OL-uniform tilhører amerikanerne. Uniformerne er nemlig preppy på den gennemførte måde med navy blazerjakker med hvide kanter på reverset, lyseblå skjorter med club-kraver, hvide bukser, stribede sokker og sejlersko. En helt igennem velfungerende kombination, der nærmest er som taget ud af en lærebog til, hvordan det klassiske preppy-look mestres. Kun den hvide hat trækker ned.

Noget andet, der til gengæld trækker op, er det innovative aspekt. Sydkorea tager nemlig ingen chancer på sine atleters vegne, og efter det massive fokus på Zika-virussen, har koreanerne integreret spray i tøjet, der skal holde myggene i skak under De Olympiske Lege.

Team South Korea


3. Sverige
Vore svenske naboer gør sig flot bemærket på flere parametre med deres uniform. I samarbejde med high street-giganten H&M dyrker svenskerne athleisure-trenden til fulde i en cool sportsinspireret kollektion, hvor designholdet har fundet den perfekte balance mellem den gule og blå farvekombination.

Annonce

Kollektionen har ligeledes fokus på bæredygtighed i form af genanvendelige materialer, og det giver ekstra point på kontoen til Sverige og H&M. 

Team-Sweden-


2. Frankrig
Som det helt perfekte og naturlige match har Frankrig og Lacoste allieret sig om atleternes officielle OL-uniform. Og i modsætning til de fleste andre lande, der i mange tilfælde bruger de nationale farver til det yderste, spiller franskmændene på det monokrome og simple.

Team France

Hvide stumpede bukser, hvide poloer og hvide sneakers er kombineret med en navy trenchcoat og små subtile røde detaljer, hvilket tilsammen oser af sofistikeret klasse. Som prikken over i’et er den ikoniske Lacoste-krokodille blevet tredelt i farverne blå/hvid/råd til ære for Tricoloren.
Alt i alt er det svært at sige andet end allez les bleus.

27OTRLACOSTE-WEB1-superJumbo


1. Canada
Sammen med makker-og brødreparret Dan og Dean Caten fra Dsquared2 brillierer Canada med den bedste officelle OL-uniform. Caten-brødrene har designet en helt unik uniform, der forener den klassiske blazer med alt det bedste fra streetwear-scenen, og som en symfoni går de to yderpunkter op i en højere enhed.

Team-Canada

Umiddelbart var forudsætningerne ellers ikke gode, for det svært at forestille sig at en rød blazer kan fungere. Men hos Canada modbevises det med et moderne snit, flere frække detaljer samt Canada og Maple Leaf broderet på blazerens ryg. Kombineret med neutrale sorte bukser, hvide sneakers og en hvid hockey-inspireret trøje, der trækker i samme retning som flere items fra en anden Canada-stjerne, Justin Biebers seneste merchandise-kollektion, kan man kun tage hatten af for Canadas stilmæssige mod og Dsquared2-holdets fine kreationer.

canada-feature-thekit


De værste 

Australien
Man forventer sig meget af et smukt land som Australien, men desværre taber de allerede beklædningsmæssigt big time forud for OL. Det kunne ellers have været så godt, for der er kun rosende ord tilovers for blazerjakken, som de australske sportsudøvere skal bære under åbningsceremonien.
Den ekstravagante klub-blazer i hvidt/grønt seersucker-materiale med guldknapper leder straks tankerne mod Leonardo DiCaprio i The Great Gatsby, hvilket sagtens kunne være hensigten, eftersom jakken er en hyldest til 1920’erne. 

Men herefter går det helt galt for australierne. Stylet med hvide shorts og kjoler samt et rædselsfuldt gult slips falder det hele til jorden på en splitsekund, og det virker som om, man bestræber sig lidt for meget på at levere Yacht-vibes.
Man kan kun håbe at sportsudøvernes sportslige evner overstiger stylingen af sættet her.

Team Australia


Spanien
Også hos Spanien går det galt. Den spanske delegation skal under åbningsceremonien bære navy blazer, rødt slips og røde bukser for så vidt angår de mandlige sportsudøvere, og de kvindelige bærer rød blazer samt navy bukser. Desværre har man forsøgt for at integrere den røde farve alt for ihærdigt. Særligt herreuniformen halter. Spanien – I kunne have lært en del af den franske elegance og minimalisme.

Team Spain

Læs også: Nike og Louis Vuitton-designer vil cementere sportens plads i moden – lancerer nyt samarbejde

Annonce