Copenhagen Fashion Week: Dansk dominans til Designers’ Nest-konkurrence

Copenhagen Fashion Week: Dansk dominans til Designers’ Nest-konkurrence
Et af Shila Louise Gaonkars vindende looks (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Den nordiske designtalentkonkurrence Designers’ Nest indtog tidligere i dag de flotte lokaler på Børsen, og konkurrencen blev endte nærmest som en magtdemonstration fra de danske detalgere. For da den sidste model havde forladt catwalken, og de bedste afgangskollektioner skulle kåres, var det tre danske designere fra Københavns Kongelige Kunstakademi, som stod i front.

To af Shila Louise Gaonkars looks
To af Shila Louise Gaonkars looks

Tobias Birk Nielsen, der viste sit bud på fremtidens streetwear i stærke farver og med gasmasker, blev specielt fremhævet af dommerpanelet med ‘Eyes on Talents Special Mention’ for sin designtilgang og æstetik. Dernæst gik konkurrencens tredjeplads til finnen Maija Mero fra Aalto University, hvorefter danske Julie Amalie Svensson fik tildelt andenpladsen for sine designs, der i særhed satte fokus på overtøj med pels, lapper og dekonstruktion.

Tobias Birk Nielsens looks
To af Tobias Birk Nielsens looks

Endelig løb danske Shila Louise Gaonkar med førstepladsen og konkurrencens 50.000 kroner, da hun ifølge modeforsker og dommer Dr. Ane Lynge-Jorlén til perfektion mestrede den svære leg med kønsroller i sit design. Den unge danske designer viste da også kvindemode, der både var skarpt og maskulint, men også blødt og feminint – et krydsfelt mellem køn, der generelt syntes at være et tema i konkurrencen. For udover Gaonkars vindende kreationer blev der blandt andet også vist herremode med knælange lakstøvler, gennemsigtige overdele og glimmertrøjer tilsat maskuline cowboystøvler.

Julie Amalie Svenssons looks
To af Julie Amalie Svenssons looks

I alt deltog 19 designtalenter fra både Danmark, Norge, Sverige og Finland. Deres design blev bedømt på en kombination af kreativitet, innovation, kommercielt potentiale og originalitet af et dommerpanel bestående af Lynge-Jorlén, Marisole Pastori fra EyesOnTalents, modejournalist Alice Pheiffer, stylist og konsulent Anders Sølvsteen Thomsen og Hitoshi Tajima fra den japanske designskole UEDA College of Fashion.

Følg løbende vores dækning af Copenhagen Fashion Week

Læs også: Hold øje med: Tre danske brands, der er ligeglade med skandinavisk minimalisme – inklusiv Tobias Birk Nielsen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af