Drake bliver aldrig den samme modefigur som Kanye og Rihanna

Drake bliver aldrig den samme modefigur som Kanye og Rihanna
Han gør sig tilnærmelser med pop-up-merchandisebutikker og eget mærke, men mode er ikke en vigtig del af rapperens image.

I år har vi for alvor set en eksplosion af musikere, der prøver at blive taget seriøst på modefronten, især på deres egen tøjhjemmebane, merchandisen. Med tydelige nik til streetwear-tendenser som gotiske bogstaver og oversize-fit samt pop-up-butikker i modehovedstæder som Paris og New York har især Kanye West og Rihanna satset hårdt på deres merchandise som en naturlig forlængelse af deres modesamarbejder med henholdsvis Adidas og Puma.

Justin Bieber har også lavet pop-up-butikker samt et eksklusivt samarbejde med Fear of God-designeren Jerry Lorenzo, som bliver solgt i Barneys i New York.

I weekenden var det så Drakes tur, da han åbnede en tredages ‘Summer Sixteen’-merchandisebutik i New York. Men selv om det move gør sammenligningerne med Kanye, Rihanna og Bieber oplagte, så har hans output slet ikke samme gennemslagskraft.


Et billede fra Drakes pop-up-merchandisebutik

Klart, enkelt streetwear som hoodies, t-shirts og sweatshirts er blevet en del af modebilledet, men Drakes merchandise synes mere som i gamle dage. Det er for fansene, der bare gerne vil signalere deres tilhørsforhold til en kunstner. Der er ikke et skjult modebudskab.

Måske er Drake også ligeglad, selv om en popup-shop lige nu signalerer noget andet. Men hvis man ser på ham selv, så er hans stil jo netop meget casual og sporty uden de store statements. Det handler mere om afslappethed end modeappel, lader det til.

Og det er netop en del af hans image. »All my niggas ain’t off rockin’ Gucci«, som han rapper på ‘Still Here’ fra ‘Views’, står i diametral modsætning til for eksempel Kanye, der næsten ikke kan namedroppe designerbrands nok.

Sponsoreret indhold
»Afdød legende er formidabel i sin sidste store rolle«
Oplev Baard Owe brillere som den døende konge i Kasper Kalles intense kammerspil: ‘Christian IV – den sidste rejse’. Find billetter og spilletider her.
Reel Pictures

Når Drake laver brand-collabs, er det med mærker som Canadian Goose (som Vetements godt nok lige har givet et co-sign) og Air Jordan, der er mere i øjenhøjde med hans fans end Balmain, Louis Vuitton, Dior og Fear of God, som hans konkurrenter blander blod med.

Fra OVO's nye pre-fall-kollektion

Fra OVO’s nye pre-fall-kollektion

Så på en side gør Drake en dyd ud af at være næsten anti-mode, men på den side sender han mixed signals. En pop-up-butik er én ting, men den nye OVO-kollektion, som Drake lige har løftet sløret for i dag gør sig klart større tilnærmelser til tidens modebillede. For med poloer, velourjoggingsæt og satinjakker a la netop Gucci og Louis Vuitton viser Drake, at han – eller hans brand i hvert fald – ikke er helt ligeglade. (Se mere fra den nye kollektion nedenfor og hele lookbooken HER.)

Men der er lang vej op – og fred være med det. Alle popstjerner behøver jo ikke være trendsættende mode-brands med egen parfume. Vi kan stadig godt lide dig, Drake.

Læs også: Justin Bieber tager merchandise til det næste niveau – lancerer ny kollektion i samarbejde med Fear of God og Barneys

Fra OVO's nye pre-fall-kollektion

Fra OVO’s nye pre-fall-kollektion


Fra OVO's nye pre-fall-kollektion

Fra OVO’s nye pre-fall-kollektion