Nike udtaler sig endelig om sneaker-kriminalitet – »jeg hader at se den slags vold«

Nike udtaler sig endelig om sneaker-kriminalitet – »jeg hader at se den slags vold«
De nye Air Jordan 31 ‘Banned', der udkommer i september

Hypen omkring dyre sneakers har i årtier medført både tyverier og drab i USA, senest blev en ejer af en sneakerbutik i New Jersey dræbt i februar.

Nikes Air Jordans har været nogle af de mest eftertragtede sneakers, der igennem årene har været involveret i mange kriminalsager. Som Hypebeast påpeger, så har Michael Jordan tidligere rakt ud til moren til en dreng, der blev dræbt på grund af et par Air Jordan 11 i 2012, men normalt er skomærkerne tavse.

Nu har Esquire dog fået nogle ord ud af vicepræsidenten for Jordan-undermærket, Howard ‘H’ White, og han tager naturligvis afstand fra de mange voldelige episoder.

»Det gør mig trist… ’Det er en sko, jeg gerne vil have, så jeg nu tager jeg den’. Desværre sker den slags, og det er dårligt«, siger han til Esquire og fortsætter: »Man hader at se [den slags vold] ske på grund af noget som helst«.

Han mener dog, at Air Jordan-sneakerne har været med til at skabe en masse positivt, som vægter mere end volden.

»Det gode er, at der er mange mennesker, der er blevet inspireret til at lave fantastiske ting på grund af sneakerkulturen. Personen, der siger, wow, jeg kan huske det første arbejde, jeg fik, fordi jeg bare skulle have de sko og sparede op. Eller min mor gav mig de Cement IV-sko, hvis jeg fik gode karakterer«.

»Jeg arbejder her, fordi de inspirerede mig. Du ved, moren der siger, jeg købte dem til mit barn, fordi det handler om dygtighed og høj standard, og det vil jeg gerne have, at de sætter pris på«.

Måske ikke ligefrem udtalelser, der løser problemerne, men i hvert fald et brand der erkender, at de eksisterer.

Annonce