Marc Jacobs i modvind efter uheldig undskyldning

Nogle gange er det bedre bare at holde mund. Det kan Marc Jacobs nok skrive under på, efter at han valgte at forsøge at forsvare sig på Instagram.

Efter hans show under New York Fashion Week, hvor alle (primært hvide) modellerne havde påsatte farvede dreadlocks, råbte internettet – som forventet – at Jacobs var ude i kulturel appropriation. Det er en kompliceret diskussion, men en som Jacobs burde være forberedt på.

Det var han dog tydeligvis ikke, for da kommentarsporet til et Instagram-billede, som brandet havde delt, blev fyldt med sure kommentarer, følte Jacobs, at han måtte forsvare sig – og så gik det for alvor galt.

For i sit svar (som du kan se nedenfor) rodede designeren sig ud i at sige, at der sjovt nok aldrig er nogen, der kalder det kulturel appropriation, når farvede kvinder glatter deres hår. Og ja, det svar virkede overraskende uvidende (og uforberedt).

Skærmbillede 2016-09-19 kl. 11.02.16 
For det første handler kulturel appropriation om, at en ’dominerende’ race påtager sig en ’mindre’ races kultur og stjæler dens cred og måske tjener penge på den. Den ’mindre’ race kan altså aldrig gøre det samme mod den ’dominerende’ race. Ligesom sorte heller ikke kan være racistiske mod hvide.

Samtidig er for eksempel sorte kvinders hårglatning nærmere et symbol på hvides dominans end på sorte, der stjæler og udnytter hvid kultur. Sorte har oftest glattet deres hår i et forsøg på at blive mere hvide for at tilpasse sig.

Så ja, av, Marc Jacobs. Lidt undervisning er på sin plads – på flere punkter.

Det indså designeren dog også (og generel props for ikke at slette kommentarerne igen), og han skrev senere (se nedenfor), at han ville læse og lære, og at han generelt ikke var ude på at fornærme nogen.

Skærmbillede 2016-09-19 kl. 10.59.30 
»Det er ikke min natur«, som han skriver.

Se Marc Jacobs’ originale post HER.

Læs også: Marc Jacobs overståler alle i sin nye kampagnevideo

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold