Nu kan du betale 4.000 kroner for slidte sneakers – bare hvis du selv er for doven til at smadre dem

Nu kan du betale 4.000 kroner for slidte sneakers – bare hvis du selv er for doven til at smadre dem

Det kan virke paradoksalt at købe et par sneakers, der mest af alt ser ud, som om de har været en uge på Roskilde Festival. Men det er netop det slidte, beskidte look, der har været Golden Gooses væremærke, siden det italienske mærke blev grundlagt. Men hvor tidligere kollektioner har holdt det til lidt kunstig smuds og slidte kanter, så tager mærkets nyeste sneakers skridtet videre.

Til en pris omkring 4.000 kroner er den nye kollektion mere beskidt, mere slidt, og en af modellerne er sågar udsmykket med gaffatape, der selvfølgelig også ser tilsmudset og hærget ud.

goldengoose_sneakers 
Kombinationen af prisniveauet og looket har forståeligt nok fået en hård medfart på de sociale medier de seneste dage. Og selv om Golden Goose har modtaget sin del virtuel vrede, så er det især det amerikanske stormagasin Barneys, der har været omdrejningspunkt i kontroversen. For Barneys fører eksklusivt de nye sneakers, og som journalist Sara Smarsh blandt andet skriver – om end en smule mere direkte – så er der noget meget paradoksalt ved at lancere den slags sko til sådan en pris i et land, hvor fattigdom er så stort et problem.

Den omstridte gaffatape-model er siden blevet fjernet fra Barneys website. Om det skyldes den er udsolgt, eller at Barneys er gået i defensiven vides ikke. Samtidig har Golden Goose kommenteret på kontroversen.

»Gaffatapen på ‘Silver Tape’-sneakeren er en homage til West Coast-skatekulturen. Professionelle skatere, der fra starten har inspireret brandets skokollektioner plejede at reparere deres sko med den samme slags tape«, skriver brandet blandt andet i en meddelelse ifølge US Magazine.

Læs også: Humørløft: Syv pastelfarvede sneakers til sensommeren

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af