Designer opfordrer til boykot af Melania Trump – vil ikke støtte racisme, sexisme og fremmedhad

Designer opfordrer til boykot af Melania Trump – vil ikke støtte racisme, sexisme og fremmedhad
Melania Trump ved det republikanske konvent i juli (Foto: Alex Wong/Getty Images)

Sophie Theallet har iklædt mange kendte kvinder sit tøj, inklusiv Michelle Obama, men den fransk/amerikanske designer agter ikke at fortsætte sin kontakt med Det Hvide Hus, når Donald Trump og hans familie indtager lokalerne næste år. Faktisk er Theallet gået så langt som til at poste et åbent brev på Twitter, hvor hun foreslår et boykot af den kommende præsidentsfrue, Melania Trump.

»Den racistiske, sexistiske og fremmedhadske retorik brugt i hendes mands valgkampagne passer ikke sammen med de værdier, vi lever efter«, skriver Theallet blandt andet. »Jeg vil ikke påklæde hende eller associeres med den næste præsidentsfrue. Jeg opfordrer mine designkolleger til at følge trop«.

Theallet er selv immigrant og flyttede fra Paris, hvor hun havde arbejdet for Jean-Paul Gaultier og Azzedine Alaïa, til New York, hvor hun i 2007 startede sit eget mærke. To år senere vandt hun den eftertragtede CFDA/Vogue Fashion Fund Award. I løbet af de seneste otte år har hun flere gange iklædt Michelle Obama sit design.

»Som immigrant i det her land, er jeg blevet velsignet med muligheden for at forfølge mine drømme i USA. At iklæde Michelle Obama de seneste otte år har været et højdepunkt og en ære. Hun har hjulpet med at gøre vores navn kendt og respekteret verden rundt«, skriver Thaellet.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

#HappyBirthday #MrPresident @barackobama #youwillbemissed #TBT @michelleobama in #ST ??

Et billede slået op af sophie theallet (@sophietheallet) den

»Jeg ved godt, at det ikke er klogt at blive involveret i politik. Men som et familieejet firma handler vores bundlinje ikke kun om penge. Vi sætter pris på kunstnerisk frihed og forsøger altid ydmygt at bidrage til en mere menneskelig, bevidst og etisk måde at skabe i den her verden«.

Og det mener Theallet altså ikke går hånd i hånd med Trumps værdier. Så må tiden vise, om andre designere har tænkt sig at følge trop.

Læs også: Kanye West erklærer, at han ville have stemt på Donald Trump – udløser akavet stemning

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af