Året ifølge Soullands Silas Adler: »Jeg laver lyserøde ting til mænd, så er man altid på røven«

Året ifølge Soullands Silas Adler: »Jeg laver lyserøde ting til mænd, så er man altid på røven«
Silas Adler under Soullands SS17-show i Milano
Foto: Victor Jones

Artikelserie: En række af landets mest markante personligheder inden for musik, film, mode og tech fortæller i løbet af december om 2016 set gennem deres øjne.

I dag giver vi ordet til Soulland-grundlæggeren og designeren Silas Adler, der i år har fejret tiårsjubilæum sammen med sin forretningspartner, Jacob Kampp Berliner, afholdt sit første show i Milano og lancerede et større collab med NikeLab og skateren Eric Koston.

johnoliver_lastweektonight

Hvad vil du især huske 2016 for?
»John Oliver afsluttede sæsonen af sit talkshow med et stort ‘fuck you’ til 2016. Flere helte, legender og mønsterbryder, der har defineret verdens nyere historie, er gået bort. Mange steder i verden har frygt sat sig fast og er gået fra et modermærke til en cancer i fuldt udbrud. Der er en kæmpe kløft mellem unge og gamle mange steder i verden ligsom rig og fattig etc. Og jeg er på mange måder ked af den udvikling, som verden har taget. På samme tid er der så meget håb og energi. Så på mange måde er det nok alle kontrasterne, som kommer til at stå ud«. (Episoden er ikke tilgængelig på Youtube, men kan ses hos HBO Nordic, red.)

Hvilken udvikling i modeverdenen har du haft mest optur over i år?
»Jeg synes, at der lige så stille begynder at være et større fokus på bæredygtighed i mode, men på en måde der faktisk er legit. Der er ingen tvivl om, at modebranchen har en stor del af ansvaret, og nu nærmer vi os et sted med så meget viden, at virkosmheder faktisk kan sadle om. Jeg tror, at inden for fem år er det lige så let at producere bæredygtigt, som det er at handle økologisk«.

MILAN, ITALY - JUNE 17:  Models attend the Soulland "Chaos Reigns In The Heart Of Milan" during Milan Men's Fashion Week SS17 on June 17, 2016 in Milan, Italy.  (Photo by Stefania D'Alessandro/Getty Images for WHITE)

Fra Soullands SS17-præsentation under herremodeugen i Milano i juni. (Foto: Stefania D’Alessandro/Getty Images)

Annonce

Hvornår var du mest på røven i 2016?
»Jeg laver tøj med slanger på og lyserøde ting til mænd, og samtidig er jeg selvejet (med Jacob Kampp Berliner, red.), så er man altid på røven«.

Hvad var det vigtigste, du lærte af dit samarbejde med Nike i år?
»At der ikke er nogen virksomhed, som ikke har udfordringer, og at uanset størrelse er det mennesker, der skaber resultater. Kun med motiverede mennesker kan man skabe noget specielt. Mit samarbejde med Nike var en drøm, som jeg har haft, siden jeg begyndte at lave tøj, og det har været en fantastisk oplevelse og et godt samarbejde. Nike er et sportsbrand, og noget af arbejdskulturen minder om sammenholdet i sport, og den teamfølelse kan der være noget godt i«.

Hvilken Youtube-video lå du færdig af grin over?
»Den med Caroline Flemming, der laver drinks: »Føj for helvede«. Er du gal et overklasseløg! Jeg griner bare ved tanken«.

Hvad overraskede dig allermest i år?
»At jeg ikke selv blev overasket over Trump«.

Hvad fik du ikke gjort i år, som du havde håbet på?
»Læst nok bøger – fucking Instagram! Ellers er det nok det år i mit liv, hvor jeg har nået mest af det, som jeg gerne ville«.

Hvilken af karaktererne fra ‘Skam’ minder du mest om?
»Jeg har aldrig set ‘Skam’, så det ved jeg ikke. Jeg ser kun serier, hvor folk har nedtur på eller slår hinanden ihjel – og det er lidt svært at finde nogen, jeg kan være«.

Hvilken person håber du, vi hører mindre til i 2017?
»Der er så mange, at jeg ikke ved hvor jeg skal starte. Men omvendt kan jeg jo bare slukke for radioen, tv’et og min telefon, så slipper jeg for at høre på alle idioter, som kæfter op. Oi! Martin Henriksen er fucking irriterende at høre på, fuck, hvor er han irriterende!«.

Læs også: Soulland fejrer jubilæum med sine venner i ny billedserie

Læs også: Året ifølge Anders Matthesen: »Gulddreng er sgu sjov – håber jeg!«