Året ifølge Asger Juel Larsen: »Black Sabbath på Copenhell var en speciel oplevelse, da jeg friede til min kæreste under koncerten«

Året ifølge Asger Juel Larsen: »Black Sabbath på Copenhell var en speciel oplevelse, da jeg friede til min kæreste under koncerten«
En lettet Asger Juel Larsen efter hans SS17-show i august
Foto: Kenneth Nguyen

Artikelserie: En række af landets mest markante personligheder inden for musik, film, mode og tech fortæller i løbet af december om 2016 set gennem deres øjne.

I dag er turen kommet til Asger Juel Larsen, der har haft et usædvanligt år, da hele hans liv og virke forandrede sig efter en brand i hans studie i marts. Siden fik han kæmpet sig tilbage og formåede at lave en SS17-kollektion og et show under den seneste modeuge i København.

»Jeg lavede det show for at vise, at jeg ikke brændte med branden, men jeg vidste også allerede der, at jeg ikke ville lave et show til på samme måde«, fortæller Asger, der derfor heller ikke er at finde i showkalenderen for den kommende Copenhagen Fashion Week, som starter den 31. januar.

»Vi er i gang med en større omlægning af virksomheden og jeg forventer, at vi er klar med et nyt stærkt koncept i løbet af foråret«, fortsætter han og fortæller, at der derfor ikke kommer en decideret AW17-kollektion fra Asger Juel Larsen. Fokus er nu på SS18.

Du har jo haft et vildt år, hvad vil du især huske det for?
»Det har været et specielt år og kan ikke sammenlignes med noget, som jeg har prøvet før. Der har været en del modgang, men der har også været lyspunkter, og jeg har blandt andet fundet ny motivation. Jeg ser frem til at lægge 2016 bag mig og har en god fornemmelse omkring det kommende år«.

Hvornår var du mest på røven i 2016?
»Perioden efter den 12. marts, da vores studie brændte«.

Hvad fik du ikke gjort i år, som du havde håbet på?
»Der har været ekstra meget at se til, og jeg har blandt andet ikke haft mange fridage, så en tiltrængt ferie vil passe mig godt«.

 School of X (Foto: Flemming Bo Jensen)

School of X (Foto: Flemming Bo Jensen)

Hvilken live-oplevelse husker du særligt?
»Det var naturligvis megatalentet Rasmus Littauers School of X-debutkoncert, som jeg kuraterede i forbindelse med Red Bulls Sound Select. Samtidig vil Black Sabbath på Copenhell stå som en hel speciel oplevelse, da jeg friede til min kæreste Malou under koncerten«.

Hvilken udvikling i modeverdenen har du haft mest optur over i år?
»Der er en mindre evolution i gang i branchen, som jeg synes er positivt, og som jeg er sikker på, at vi kommer til at se mere til. Fra omlægning af forældede salgskanaler, modeuger til tempoet via sociale medier. Man kan ganske hurtigt nå ud til det meste af verden på kort tid«.

Hvilken film/serie fældede du en tåre til?
»Nick Caves ’One More Time With Feeling’ fik ramt mig«.

Hvis du skulle give én film/serie/album/spil videre til de kommende generationer, hvad skulle det så være?
»Den er formentlig generationsløs, men som resten af universet var ‘Stranger Things’ min yndling«.

Hvis dit år var en sang, hvilken sang var det så?
»Bloodhound Gang ‘Fire Water Burn’«.

Læs også: Asger Juel Larsen efter forløsningsshowet: »Jeg er begyndt at drømme igen«

Læs også: Alt om året der gik – kåringer, tilbageblik og interviews