Årets bedst klædte danske musikere

Her er de musikere, hvis stil har imponeret os mest i løbet af et år, hvor klassiske kønsmarkører blandt andet er blevet udfordret.

6. Jannis Noya Makrigiannis (Choir of Young Believers)

Hans stil er egentlig ret svær at beskrive, og ligesom med Bisse er det netop en del af styrken. For selv om Jannis dyrker nogle af de samme stilelementer som Liss med trøjen i bukserne og sportselementer, så har han ofte et mere særegent og personligt twist. Han er mere nonchalant i sit look og bare stilet, fordi han ikke kan lade være.

Jannis på Roskilde Festival (Foto: Samy Khabthani)

Jannis på Roskilde Festival (Foto: Samy Khabthani)

Og så satte han trumf på, da han indtog Avalon-scenen på årets Roskilde Festival i et hvidt satinsæt, der nærmest fremstod som et stilet, kønsneutralt take på den klassiske arbejdsuniform, kedeldragten.


Hans Philip til Ukendt Kunstners koncert i Falconer Salen i december (Foto: Samy Khabthani)

Hans Philip til Ukendt Kunstners koncert i Falconer Salen i december (Foto: Samy Khabthani)

5. Hans Philip (Ukendt Kunstner)

Selv om året i Ukendt Kunstner-land mest vil blive husket for, at duoen valgte at tage en pause på ubestemt tid, så har det fra et modeperspektiv også været (endnu) et godt år for frontmanden. For på samme måde som han har sit eget take på, hvordan en dansk rapper kan lyde, så er hans street-inspirerede stil også fuld af individualitet i sin blanding af klassiske hiphopelementer som hoodien med mere preppy elementer som rullekravebluser og blazere.

Sponsoreret indhold
»En natur-nørd fanget på stenbroen«
Sara Hjort har brug for en solid dosis naturnørderi og små, pippende strudseunger i sit tv. Hør om den danske skuespillers tv-cravings her.
Hans Philip i Tivoli (Foto: Rasmus Hansen)

Hans Philip i Tivoli (Foto: Rasmus Hansen)

Et af årets beviser på hans stilmæssige udfordren var dog den hvide kedeldragt, som han havde på under Offspring Festival i Tivoli. Især fordi den blev parret med en doorag og sorte solbriller.


4. Pernille Smith-Sivertsen (Blondage)

Med sit karseklippede hår, der nogle gange bliver parret med knaldrød læbestift og sort læderjakke, har den kvindelige halvdel af Blondage taget sin power-stil skridtet videre i år. Lidt på samme måde som Savages blander hun klassiske feminine markører som den røde læbestift med en ofte sort garderobe.

Foto: Zille Bostinius

Foto: Zille Bostinius

Og det er i spillet mellem gamle kønspejlemærker, at Smith-Sivertsens stil virker allermest potent, som når hun har en stram crop top under en stor biker-læderjakke.

Sponsoreret indhold
Verdens mindste 14-tommers laptop
ASUS har med ZenBook 14 skabt et lille, bærbart mesterstykke med enorme kræfter pakket ind i tidløst design. Læs mere her.
ASUS

 Bisse på Ideal Bar (Foto: Samy Khabthani)

Bisse på Ideal Bar (Foto: Samy Khabthani)

3. Bisse

Årets bedste bevis på at god stil bare kommer indefra og slet ikke kan stoppes, når man har så meget karisma som Thorbjørn Radisch Bredkjær. Malede negle, silkekiminoer, bar mave… det hele er fedt, når det sidder på en mand, der med så meget nødvendighed og selvfølgelighed krænger sin sjæl ud på scenen. Så bliver balancegangen mellem påtaget kunstner-look og naturlig ekspression en elegant, ubesværet dans.

Bisse2
Samtidig har især Thorbjørns brug af makeup ramt ned i en tid, hvor bruddet med gammeldags kønsforståelse fylder meget i moden i både design og struktur.


(Foto: Theo Wargo/Getty Images)

(Foto: Theo Wargo/Getty Images)

2. Mø

Okay, hun er næsten fast inventar på denne liste, men også konstant allestedsnærværende og ja, stilmæssigt stadig en inspiration, fordi hun ikke er bange for at tage chancer, selv om flere og flere øjne er rettet mod hende. Seneste optrådte hun i en flabet sweatshirt-kjole, der netop beviser hendes lyst til at udfordre.

✨N Y C✨ @frydfrydendahl

Et billede slået op af MØ (@momomoyouth) den

Annonce

Ellers er grundstenene i hendes look stadig en snert af punkrødderne blandet med sporty referencer, hvor en bomberjakke giver kant til leggings og en sports-bh. Men året har også bevist, at Mø efterhånden har skabt en signaturstil, der gør, at hun sagtens kan blande mere standard feminine styles ind i sit look som for eksempel fake fur eller posede toppe, uden at det rykker ved hendes overordnede indtryk.


(Foto: Frederik Gram/Soundvenue)

(Foto: Frederik Gram/Soundvenue)

1. Liss

De jokede selv lidt med det, da vi snakkede med dem om året, der er gået: Hvis trenden med at klippe buksebenet på sine jeans går af mode, så har de ikke flere bukser at gå i. Og udover at stå bag årets bedste danske udgivelse, så har de fire Liss-knægte også været nogle af bannerførerne for stilen, der både låner noget af punkens opposition og mod-kulturens preppy bevidsthed. Altså karseklip blandet med t-shirten (eller endnu bedre polo’en) ned i jeansene, der netop er klippet over og trevler.

Et billede slået op af Liss (@liss.music) den

Variationer over stilen er herhjemme også set på bands som First Hate, Communions, Yung og Gents og er på mange måder en videreudvikling af det look som Iceage og andre Posh Isolation-affilierede bands var med til at gøre populært for tre-fire år siden.

Læs også: Årets bedste danske designere – et stærkt år for fire etablerede og ét nyere navn

Annonce