‘Orange Is the New Black‘-skuespiller er træt af ‘America’s Next Top Model’ – savner større kvinder

‘Orange Is the New Black‘-skuespiller er træt af ‘America’s Next Top Model’ – savner større kvinder
Danielle Brooks går Christian Siriano x Lane Bryants show i maj i New York. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Det amerikanske tv-show er netop startet igen efter at have flyttet kanal til VH1, og Danielle Brooks, der er kendt som Tasha ‘Taystee’ Jefferson i Netflix-serien ‘Orange Is the New Black’, så åbenbart det første afsnit i sidste uge. Hun var tydeligvis ikke tilfreds.

Bagefter ytrede hun nemlig sin uforbeholdne skuffelse over showets mangel på større kvinder. »Verden ignorere virkelig plus-size«, skrev hun blandt andet på Twitter og pointerede, at 67 procent af amerikanske kvinder er større end en størrelse 42, som Brooks tidligere i år var med til at fokusere på sammen med blandt andre mediet Refinery 29 med kampagnen ‘67 Percent Project’.

»Jeg kan ikke udtrykke, hvor chokerende det var at se #antm, og hvor mange sæsoner har det været i gang?«, spurgte hun retorisk i et efterfølgende tweet.

Svaret er 22, og selv om Brooks selvfølgelig har ret i sin kritik, så glemte hun måske i øjeblikket, at det så sent som i 2013 var plus-size-modellen Whitney Thompson, der vandt showet.

Alligevel virker det mærkeligt, at ‘America’s Next Top Model’ misser mangfoldigheden på det punkt efter de seneste års store fokus på diversitet, og især taget i betragtning af at tidens mest brugte større model Ashley Graham er med i dommerpanelet denne sæson. Den gik heller ikke Brooks’ næse forbi.

»Efter at jeg så #ANTM i går aftes, var jeg super begejstret for at se min pige Ashley Graham, men så skuffet over ikke at se nogen plus-deltagere. En kurvet dommer, men ingen kurvede deltagere?«, skrev hun i et længere indlæg på Instagram.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Der var en asiat, afrikaner, en rødhåret, transkønnet, en androgyn søster, selv tvillinger…(al kærlighed til det) men ikke én plus-size kvinde, når 67 procent af kvinder er plus i USA??«, forsatte hun.

»En plus-deltager ville have kunnet støtte sig til, at en spejling af hende selv (Ashley Graham) var i rummet og mindede hende om, at hendes drøm er mulig. Alle disse ting ville have flyttet os fremad og ville have gjort mere, end at jeg poster et Instagram-opslag«, skrev Brooks og slog fast, at hun fortsat vil kæmpe kampen for større kvinder, der vil være modeller, skuespillere og så videre.

Læs også: Er mangfoldighed blot modens seneste trend

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af