PETA er ikke vilde med Justin Biebers nye pelsjakke – kalder ham en huleboer

Han får prøvet nogle ting af, men Justin Biebers seneste outfit har fået ekstra meget opmærksomhed. Ikke kun fordi at Los Angeles’ 15-20 grader varme ‘vinter’ ikke lige frem kalder på en kæmpe pels, men naturligvis også fordi det altid har været en kontroversielt materiale.

Og dyrerettighedsforkæmperne i PETA har også langet ud efter popstjernens oversize jakke.

»Dette huleboer-couture-look er et nyt lavpunkt for Justin Bieber«, siger organisationens senior vicepræsident for kommunikation, Lisa Lange, til Digital Spy, selv om det endnu ikke er bekræftet, at der er tale om ægte pels – men det ligner det.

»Det er altid forbløffende at se en med så meget rigdom og berømmelse ikke udvise nogen nåde over for dyr, der bare gerne vil have lov til at leve alene med deres familier«, fortsatte hun.

Pels er også i vælten herhjemme, efter at DR i sidste uge viste en dokumentar om Kopenhagen Fur, hvor Saks Potts også medvirkede. ‘Indefra med Anders Agger’-programmet fik nemlig Anima til at reagere, da de mener, at pelsfirmaet fik lov til at fremstille sig selv i kamp mod en verden, der ikke helt forstår dem.

Anima kæmper stadig for at stoppe pelsproduktionen og kunne fortælle, at i sidste uge stadfæstede Hollands højesteret landets forbud mod minkavl og frem mod 2024 skal landets 160 minkfarme udfases.

»Hollands eksempel kan være første skridt til et europæisk forbud mod pelsavl. Det vil også være i tråd med den videnskabelige vurdering, som EU selv har lavet. Her kom eksperterne frem til, at pelsfarme skaber alvorlige problemer blandt alle dyr, der opdrættes for deres pels«, udtaler Animas direktør Joh Vinding i en pressemeddelelse.

Samtidig har Birger Christensen lige offentliggjort et samarbejde med Mark Kenly Domino Tan, der skal være kreativ chef for brandets AW17-pelskollektion.

»Min vision er at gøre Birger Christensen pels tilgængelig, relevant og nutidig med fokus på innovation og det gode håndværk. Vi skal skabe ypperlig og imødekommende pels«, udtaler Mark Tan i en pressemeddelelse.

Læs også: Armani dropper at bruge pels – »mit firma tager nu et stort skridt fremad«

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.