Sort model savner diversitet – erstatter hvide modeller i kendte reklamer

Sort model savner diversitet – erstatter hvide modeller i kendte reklamer
Modellen Deddeh Howard giver sit bud på en Calvin Klein-kampagne med hende i stedet for Kendall Jenner

Lad os håbe, at 2017 kan blive året, hvor diversitet ikke er noget, vi behøver at snakke så meget om, men blot noget, der er en naturlig del af modebilledet. Sådan har det ikke været i år, selv om der har været fremskridt.

For den sorte model Deddeh Howard er der i hvert fald ingen tvivl om, at hun savner flere mørke modeller i de store kampagner og for at sætte fokus på den problematik, har hun genskabt en række markante reklamekampagner fra brands som Calvin Klein, Chanel, Gucci, Louis Vuitton og Victoria’s Secret med sig selv i fokus.

DeddehHoward_2

»Sorte kvinder er næsten usynlige (i moden, red.). Der er en hist og her, men det føles altid som en eftertanke. Vi lever i en globaliseret verden, hvor mange blandede par får børn. Hvorfor kan de store brands ikke omfavne vores diversitet og give os alle sammen synlighed?«, spørger Howard i et blogindlæg.

Det er blot en måned siden, at Buzzfeed lavede samme stunt, da de genskabte en række kampagner og erstattede de originale tynde modeller med nogle mere kurvede. Og Howards pointe er den samme.

DeddehHoward_5

»Synligheden i disse reklamer og billboards er lige så vigtig som at udnævne den første sorte præsident. Den næste generation can kun blive inspireret og sigte efter stjernerne, hvis de tror på, at det også er muligt for dem. Derfor er diversitet i reklamekampagner meget vigtigere, end du måske tror. Det samme gælder repræsentation i film og politik, men det er en helt anden diskussion«, skriver hun.

Læs også: Plus-size kvinder udstiller eminent den manglende diversitet – genskaber velkendte modekampagner

DeddehHoward_4DeddehHoward_7DeddehHoward_3DeddehHoward_8DeddehHoward_6

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af