»Et spektakulært portræt af en diva« – se filmen om Grace Jones på C More

Astrid Andersen viste 80’er-luksus i London – fem højdepunkter fra hendes show

Astrid Andersen viste 80’er-luksus i London – fem højdepunkter fra hendes show
Astrid Andersen takker publikum efter sit AW17-show i London i går
På andendagen af Londons herremodeuge viste danskeren en af sine stærkeste kollektioner til dato, hvor fokus netop var på de luksuriøse detaljer, der altid har gjort hendes hiphopflirtende sportswear til noget særligt. Vi har samlet de ting, der gjorde størst indtryk.
astridandersen_aw17_1

Gammelt fokus

Efter et show med mange indgange i juni, hvor Astrids første kvindekollektion efterfulgte herrerne, holdt hun denne gang fuldt fokus på sit mandlige udgangspunkt og gemte kvindedelen til sit homecoming-show i København den 2. februar. Det skabte naturligt en stærkere, mere komprimeret og fokuseret catwalk, hvor danskerens mandebillede også virkede mere entydigt maskulint end tidligere.

astridandersen_aw17_2

Naturlig farvepalet

Det var efterårets flotteste nuancer af brun, dybrød, grøn og mørkeblå, der dominerende AW17-kollektionen. Blandet med flere gulddetaljer var farverne med til at skabe en naturlig ro og elegance, som også blev understøttet af de få lyse styles, hvor af flere havde prints med farverige fjer, som matchede de lange fasanfjer, som modellerne bar som ørervedhæng.

astridandersen_aw17_3
Sponsoreret indhold
En præst, en gangster og en kultleder går ind på et hotel
… og deres mørke, mystiske hemmeligheder smuldrer i den stjernespækkede thriller ‘Bad Times at the El Royale’. Find spilletider og billetter her.
Nordisk Film

80’er-velour

Selv om det bløde materiale har huseret i løbet af efteråret i diverse 70’er-nostalgiske looks, så var velour også en stor del af hiphoppen i årtiet efter, hvor tracksuits, sweatshirts og Kangols hatte omfavnede stoffet.

astridandersen_aw17_4
I hænder på Astrid Andersen indgik velouren i lange kimonoer og i strammere sæt med andre materialer, mens de løsere 80’er-hiphopsilhuetter blev genskabt i fløjl, blandt andet i et fuldt gyldenbrunt sæt. Og så var de Kangol-lignende hatte en fin hilsen tilbage mod inspirationen.

astridandersen_aw17_5

Diskret leopardprint

Pånær en enkelt trøje var Astrid Andersens signaturblonder næsten ikke til at få øje på. Til gengæld havde hun kastet sig over leopardprintet, som gik igen i flere designs. Udover at være flot i sin grå variant passede printet også godt ind i kollektions 80’er-vibes, som allerede optager moden i de kommende sommerkollektioner.

astridandersen_aw17_6

Overtøjsekspert

Tracksuits er en ting, men det er især i hendes detaljerede jakker, at Astrid Andersen stråler, og det gjorde sig også gældende denne gang. Bombere med sort termo blandet med leopardprintet og gulddetaljer, leopardanorakken og selvfølgelig de overdådige pelsjakker påtvang sig en stor del af opmærksomheden.

Astrid Andersen sagde fornyligt i vores store interview, at hun følte, at der var meget fokus på basisting for tiden, og at hun derfor ville skrue op for sit luksuselement – og det må man sige, at hun gjorde. Så må vi håbe for hende, at folk stadig reagere imod nedgang og frygt ved at længes efter – og købe – dyre ting. At hungre efter danskerens AW17-kollektion bliver i hvert fald ikke noget problem.

Se alle catwalkbillederne hos Vogue.

Læs også: 2016’s danske designer: Astrid Andersens skelsættende år

astridandersen_aw17_7
Advertisement