Dansk bæredygtigt brand klar med ny overbevisende kollektion – syet af Røde Kors-tøj

Dansk bæredygtigt brand klar med ny overbevisende kollektion – syet af Røde Kors-tøj
Foto: Simon Ian Zarlang

Bæredygtighed er et af de helt store fokuspunkter i moden, og Danmark er førende på området, hvilket bliver understreget af den internationalt besøgt konference Copenhagen Fashion Summit, hvor modefolk mødes og diskuterer, hvordan branchen kan blive mere miljøbevidst.

Ofte betyder bæredygtighed brug af færre kemikalier i farvninger eller økologisk bomuld, mens andre designer mere tidløst for at undgå at skabe tøj, der bliver ‘umoderne’ året efter. Det danske brand Re.Imagine har dog en anden tilgang. I samarbejde med Røde Kors skaber designerne nemlig nye designs ud af gammelt tøj, der klippes i stykker og syes påny.

REIMAGINE_WEB004
Sponsoreret indhold
Forbrydelsen er større, end du tror
Jakob Cedergren har en fremmed kvindes liv i sine hænder i den intense one location-thriller ‘Den skyldige’. Find billetter og spilletider her.
EKSTERNT LINK
Nordisk Film

Det så vi første gang i august sidste år, hvor Brittany Malvino og Michelle Bjerregaard Jensen præsenterede deres debutkollektion i forbindelse med Copenhagen Fashion Week. Og nu er de klar med deres anden kollektion, som igen lander samtidig med modeugen, når den vises og sættes til salg den 30. januar hos Pop-Up Copenhagen i Teglgårdsstræde 7A+B (tjek eventet på Facebook).

REIMAGINE_kollektion

Med et naturligt dekonstrueret og patchwork-agtigt look (tøjet er trods alt syet sammen af gammelt tøj) rammer de nye styles ned i en tidsånd, hvor det rå look fra afklippede kanter og asymmetriske design ses i mange internationale kollektioner. Samtidig har flere overdele vidde, stumpede ærmer og kimonoreferencer, som vi for eksempel også kender fra Henrik Vibskov.

REIMAGINE_WEB016

De to designere bag Re.Imagine har denne gang fået hjælp af 11 designtalenter (Emilie Hjarsø, Ragna Fiona Rabea, Cathrine Juel Høegh, Maria Bilkiewicz, Sandra So e Mazur Petersen, Louise Lindvig Thelander, Frederikke Mütze, Thelma Björk Steinmann, Felipe Coelho, Linda Katkevica og Grete Astover) i arbejdet med kollektionen, hvor alt overskud fra salget igen går til et velgørende formål.

Læs også: Tre nytårsforsæt på vegne af modebranchen

Læs også: Re.Imagine: »Bæredygtighed handler også om at tænke gammelt om til nyt«

REIMAGINE_WEB015REIMAGINE_WEB017