Fem ting vi glæder os til under Copenhagen Fashion Week

Fem ting vi glæder os til under Copenhagen Fashion Week
Fra Muf10's kollektion til Dansk Design Talent – Magasin Prisen sidste år
De næste tre dage står i modens tegn i København med shows, messer, fester og events. Vi glæder os især til fem ting.

Fra Astrid Andersens AW17-herrekollektion

Fra Astrid Andersens AW17-herrekollektion

Astrid Andersens comeback

Københavns modeuge har længe lidt under, at flere af de mellemstore brands har droppet at lave shows: Wood Wood, Soulland, Stine Goya, Mads Nørgaard og ja, Astrid Andersen. Det er brands, der stadig er med til at profilere dansk mode, men har flyttet deres shows til udlandet eller helt droppet dem.

Nu vender Astrid Andersen så heldigvis tilbage og ovenikøbet med sit første show uden mænd på catwalken. Det bliver nemlig hendes nystartede kvindelinje, der er fokus på, efter at herrekollektionen blev præsenteret under London Collections Men i starten af januar.

Og det bliver spændende at se, hvordan Andersen har fortolket den varme, eksklusive herrelinje, hvor materialer som velour og fløjl stak ud, til kvinderne – og hvilke feminine detaljer, hun har tilføjet.

Emil Stabil og Sivas i Muf10’s design til Dansk Design Talent-konkurrencen

Emil Stabil og Sivas i Muf10’s design til Dansk Design Talent-konkurrencen

Debutanterne

De etablerede mærker er vigtige for at give modeugen tyngde og skabe nogle oplagte højdepunkter, men det er i den grad de nye brands, der holder pulsen oppe og sørger for overraskelser og et kig ind i fremtiden.

Det har vi de seneste sæsoner set med Ellen Pedersen, Tonsure og Randy, og denne gang skal det især blive spændende at følge Muf10, Cecilie Bahnsen, Martin Asbjørn, der alle er en del af showkalenderen for første gang.

Reza Etamadis Muf10 har længe været toneangivende i modens indercirkel og på street style-niveau til både Københavns og udenlandske modeuger, men skal nu bygge videre på den minikollektion, han lavede til Dansk Design Talent – Magasin Prisen. Det bliver dog næsten lige så spændende at se, hvad han finder på i forhold til modeller, musik og generel afvikling af showet.

Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay

Cecilie Bahnsen vandt førnævnte konkurrence med sit feminine design og imponerende teknisk kunnen. Modeshowet er en del af præmien og naturligvis en mulighed for at vise, at hun er en værdig vinder af konkurrencen.

Martin Asbjørn virker klar til at indtage catwalken og har i flere sæsoner leveret flyveklare herrekollektioner, der med et internationalt snit har givet sit bud på en herregarderobe, der lægger sig et sted mellem ungdommelig streetwear-bevidsthed og moderne maskulinitet.

Fra Han Kjøbenhavns SS17-show

Fra Han Kjøbenhavns SS17-show

Han Kjøbenhavns nye kvindelinje

I august lukkede Vestegnens designerdrengerøve for første gang officielt kvinderne ind i deres univers med styles, der dog langt hen ad vejen tog udgangspunkt i herretøjet. Ud over en nederdel var det primært snittet, der var tilpasset kvinderne.

Vi har dog hørt en lille fugl pippe om, at kvinderne får mere plads på catwalken i morgen, når Han Kjøbenhavn afholder show, så det bliver spændende at se, hvad der venter os. Samtidig er Jannik Wikkelsø Davidsen og Tim Faith Hancock ligesom Henrik Vibskov garanter for at skabe oplevelser, der strækker sig ud over modeller med tøj på, når de laver shows.

Fra Christopher Shannons AW17-show i London

Fra Christopher Shannons AW17-show i London

Annonce

De politiske statements

Under herremodeugerne i London, Milano og Paris tidligere på måneden spillede politik og samfundsbevidsthed en tydelig rolle på mange catwalks. Flere designere kunne i dy sig for at udtrykke deres frustration over tidens politisk klima, hvor især Donald Trump og Brexit fylder meget. Og det var ovenikøbet før Trump officielt blev indsat som USA’s præsident.

De danske designere er dog ikke kendt for at være særligt politiske, men vi håber alligevel, at vi kommer til at se nogle stikpiller og holdninger til den samfundssplittelse, som optager mange lige nu. Om det så bliver i tøjet, setuppet eller hvordan. Det ville i hvert fald klæde moden at tage stilling, også selv om det kan blive letkøbt og overfladisk. Det er en risiko, der er værd at løbe.

Fra Freya Dalsjøs SS17-show

Fra Freya Dalsjøs SS17-show

Fortsat diversitet

I samme ånd glæder vi os til at se, om den øgede diversitet, vi endelig så på mange catwalks i august, fortsætter. Det bør det selvfølgelig, for diversitet er netop ikke et politiskkorrekt statement, man kan hoppe med ombord på og så af igen. Det er en holdningsændring og en ny inkluderende måde at anskue moden og samfundet på generelt.

Det ville i sig selv være et vigtigt modsvar til Trumps grænselukninger og indrejseforbud. Og alt andet ville være et ærgerligt og skuffende skridt tilbage.

Læs også: Stort interview: Astrid Andersens skelsættende 2016

Advertisement