Gosha Rubchinskiy overrasker med stort Adidas-samarbejde – løber frem til VM i fodbold

Gosha Rubchinskiy overrasker med stort Adidas-samarbejde – løber frem til VM i fodbold

Egentlig giver den russiske designers samarbejde med sportsgiganten mening set i lyset af hans mix af sports- og streetwear og i særdeleshed hans seneste kollektion, hvor han blandede blod med gamle italienske sportsmærker som Kappa, Fila og Sergio Tacchini. Så det var nok mere omfanget, der overraskede, da Gosha Rubchinskiy i dag fremviste sin AW17-kollektion i Kaliningrad.

For ikke nok med at de tre striber var gennemgående i mange af showets looks, det viste sig også, at der er tale om et større samarbejde, som skal løbe frem til VM i fodbold afholdes i Rusland i 2018. De kommende to sæsoner vil Rubchinskiy altså inkorporere Adidas-styles i sine kollektioner.

gosharubchinskiy_aw16_22

Det fortalte han Business of Fashion og nævnte samtidig, hvorfor samarbejdet gav særlig god mening for ham.

»I Rusland og (det tidligere, red.) Sovjetunionen var sportshold altid iklædt Adidas, så historisk set betyder mærket noget for det russiske folk«.

Rubchinskiys ophav har altid været tydeligt i hans design og shows. I Kaliningrad, der markerede hans tilbagevenden til Rusland efter flere sæsoner i Paris og senest Firenze, var modellerne alle russere, og de indtog catwalken til et soundtrack, hvor de hver især introducerede sig selv på russisk og fortalte, hvor de kom fra, og hvad deres interesser var. Meget af tøjet bar også sædvanen tro Gosha Rubchinskiys kyrilliske logoskrift, ligesom der også stod ‘fodbold’ på russisk på nogle af delene.

gosharubchinskiy_aw16_26
Annonce

De dele af Adidas-samarbejdet, der umiddelbart stak mest ud på catwalken var et helt hvidt tracksuit med logostriberne på den ene skulder og hofte, de lange næsten trenchcoat-agtige jakker og så skoene. En model, som i en hvid, sort og rød colorway var et sokkedesign med en enkel, tyk gummisål og matchende tykke Adidas-striber på siden. Og en anden, der havde flere fodboldreferencer i læder med syninger henover vristen og en lang, foldet pløs (det er åbenbart en nyfortolkning af Copa-modellen).

gosharubchinskiy_aw16_3gosharubchinskiy_aw16_9

Resten af Rubchinskiys egen kollektion lå i forlængelse af hans seneste, hvor der både var plads til lettere brede, dobbeltradede jakkesæt og mere stramtsiddende joggingsæt. For Rubchinskiys russiske knægte kan både hoppe i stumpede jeans med lige ben, stramme joggingbukser med elastikkant og løse jakkesætsbukser, som det passer dem.

gosharubchinskiy_aw16_11gosharubchinskiy_aw16_12

Blandt de mere overraskende styles var nogle mønstrede overdele, som vi ikke har set så meget af siden Rubchinskiys SS16-kollektion. Der var meget passende en strik med fodbolde på samt en skjorte og et par blazere med småt ternet mønster.

gosharubchinskiy_aw16_1

Og så var der slipsene, selvfølgelig. For efter at Rubchinskiy lukkede jakkesættet og blazerne ind i sit univers med sin SS17-kollektion, så bar to af modellerne slips denne gang. Faktisk åbnede han med et look, der nærmest var en bankmand værdigt med en opsmøget blå skjorte og smalle bukser og så det firkantede slips. Det andet slips sad på en model i et lignende slips, men helt i brunt, så han lignede en russisk grænsevagt.

gosharubchinskiy_aw16_5

Og det var måske netop pointen – at vise den russiske ungdom, der er en gennemgående inspiration for Gosha Rubchinskiy, i al sin forskellighed.

Se hele kollektionen hos Vogue.

Læs også: Gosha Rubchinskiys næste kollektion lander meget snart – også i fire danske butikker

gosharubchinskiy_aw16_17gosharubchinskiy_aw16_19gosharubchinskiy_aw16_25gosharubchinskiy_aw16_27