Hari Nef har en vigtig pointe om vores syn på transkønnede

Hari Nef har en vigtig pointe om vores syn på transkønnede
Hari Nef på forsiden af magasinet Candy

De seneste par år har Hari Nef spillet en vigtig rolle i samfundets og i særdeleshed modens accept af transkønnede og opgøret med kønsopdeling generelt. Modellen og skuespilleren har skabt opmærksomhed i tv-serien ‘Transparent’ og senest i kampagner for L’Oréal og H&M, og hun bruger ofte spotlyset til at forsøge at dele sine erfaringer som en minoritet.

Det gælder også i magasinet Candy, hvis seneste nummer Hari Nef har været gæsteredaktør på. Magasinet fokuserer netop på transkønnede, og i det nyeste nummer er Nef for eksempel selv med i en romantisk modeserie over for herremodellen Andres Velencoso. Det kan virke basalt, men i et nyt Instagram-indlæg forklarer Nef, hvorfor serien er vigtig og faktisk viser transkønnede på en ny måde.

»Billeder af transkvinder, der bliver elsket, er sjældne ud over i pornografi. Vi bliver ofte hyperseksualiserede og objektificerede inden for det cis-kønnede blik. Enten det, eller også bliver vi umenneskeliggjorte som udskud eller (lige så galt) urørlige gudinder«, skriver Nef på Instagram.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Neoliberale cirkler er begyndt en langsom og kluntet rejse mod at forstå transkønnede og måske respektere os. Om de kan elske os, må tiden vise (selv om det er en no-brainer. Så ja, det er mit input om hashtag-moden«.

Nef stikker altså lige til, at transkønnede netop er en af de minoriteter, der er blevet ‘lukket ind’ i modebilledet de senere år, men ofte ret overfladisk og mere som en billig måde at udnytte en stemning i populærkulturen end som et helhjertet forsøg på blot at omfavne globaliseringens mangfoldighed.

Heldigvis er der folk som netop Nef til at ophøje tendensen til noget vigtigere og en dybere forståelse.

Læs også: Urban Outfitters får fingrene i klemme efter kropspositiv kampagne: »Vi er i gang med at forandre os«

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et billede slået op af @andresvelencoso den

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af