Lena Dunham er glad for at vise appelsinhud på magasinforside – ingen Photoshop

‘Girls’-skuespillerne på forsiden af Glamour

‘Girls’-skuespillerne på forsiden af Glamour

Sidste år skabte hun overskrifter – også hos os – da hun gik i krig mod billedretouchering, men heldigvis lader det til, at folk har lyttet – i hvert fald når det gælder Lena Dunham. Sammen med de tre andre hovedkarakterer fra ‘Girls’, Marnie (Allison Williams), Jessa (Jemima Kirke) og Shoshanna (Zosia Mamet), er hun nemlig på forsiden af den nye udgave af Glamour – umiddelbart uden nogen større billedredigering (og i fulde Marc Jacobs-outfits.

I hvert fald er Dunhams naturlige appelsinhud på låret tydelig – og det er hun taknemmelig for. Altså at Glamour lader hende fremstå, som hun er. På Instagram skriver hun i et længere indlæg om sin kamp mod andres forhold til hendes krop. Hun udstiller blandt andet, hvordan folk syntes, at hun var modig, da hun var så meget nøgen i de første sæsoner af ‘Girls’, som om der var noget galt med at vise den type af krop frem.

»Hvad end du er enig med min agenda, kan lide mit show eller bliver rørt af, hvad jeg laver, så er det lige meget – min krop er ikke fair game. Ingens er uafhængig af størrelse, farve, køn, og der er plads til i populærkulturen til, at vi alle kan blive anerkendt som smukke«, skriver hun blandt andet, før hun takker Glamour.

Okay, here goes: throughout my teens I was told, in no uncertain terms, that I was fucking funny looking. Potbelly, rabbit teeth, knock knees- I could never seem to get it right and it haunted my every move. I posed as the sassy confident one, secretly horrified and hurt by careless comments and hostility. Let's get something straight: I didn't hate what I looked like- I hated the culture that was telling me to hate it. When my career started, some people celebrated my look but always through the lens of "isn't she brave? Isn't it such a bold move to show THAT body on TV?" Then there were the legions of trolls who made high school teasing look like a damned joke with the violent threats they heaped on, the sickening insults that made me ache for teen girls like me who might be reading my comments. Well, today this body is on the cover of a magazine that millions of women will read, without photoshop, my thigh on full imperfect display. Whether you agree with my politics, like my show or connect to what I do, it doesn't matter- my body isn't fair game. No one's is, no matter their size, color, gender identity, and there's a place for us all in popular culture to be recognized as beautiful. Haters are gonna have to get more intellectual and creative with their disses in 2017 because none of us are going to be scared into muumuus by faceless basement dwellers, or cruel blogs, or even our partners and friends. Thank you to the women in Hollywood (and on Instagram!) leading the way, inspiring and normalizing the female form in EVERY form, and thank you to @glamourmag for letting my cellulite do the damn thing on news stands everywhere today ❤️ Love you all.

Et billede slået op af Lena Dunham (@lenadunham) den

»Tak til kvinder i Hollywood (og på Instagram!) for at vise vejen, inspirere og normalisere den kvindelige form på alle måder, og tak til Glamour for at lade min appelsinhud gøre det samme på magasinhylder alle steder i dag«.

Du kan varme op til den sjette og sidste sæson af ‘Girls’, som får premiere på HBO Nordic den 13. februar, med at læse Glamours forsideinterview HER.

Og så kan du blandt andet lærer, hvad Dunham ynder at kalde en vagina i nedenstående videointerview.

Læs også: Lena Dunham vinder halloween i Hollywood: Klæder sig ud som »grabbed pussy«

When they let you rock that Fenty gear with only a bra… Surreal sleepover 👯👯@glamourmag

Et billede slået op af Lena Dunham (@lenadunham) den

Sponsoreret indhold
Portræt af forfatter Julie Badura
Hun fortæller om at samle sig selv op, starte forfra og følge sine drømme. Mød hende og flere kreative kvinder i 'Portraits by Spotify | Sonos'.
EKSTERNT LINK
Spotify | Sonos