Modegiganter går til kamp mod kopierne – ny alliance inkluderer Louis Vuitton og Swarovski

Modegiganter går til kamp mod kopierne – ny alliance inkluderer Louis Vuitton og Swarovski

Kampen imod kopivarer er lang og dyr for flere af de største modehuse, og lige så hurtigt som en sag er vundet, er nye folk igang med at sy for eksempel Louis Vuitton-kopitasker. Men mærkerne giver ikke op.

Nu har firmaet bag den kinesiske version af eBay, Alibaba Group, dog skabt en alliance bestående af eftersigende 20 brands, blandt andet Louis Vuitton og Swarovski, med det formål at dele erfaringer og viden for sammen at stå stærkere i kampen mod kopierne.

»Det mest effektive våben mod forfalskninger i dag er data og analyser, og den eneste måde, vi kan vinde kampen, er ved at slå os sammen«, siger Jessie Zheng fra Alibaba Group til Women’s Wear Daily.

Paradoksalt nok ses Alibaba af mange som et problem, da onlinemarkedet, ligesom eBay, er hjemsted for salget af mange kopivarer, og faktisk sagsøgte Gucci-ejerne Keering sidste år Alibaba af samme grund. Med den nye, såkaldte Alibaba Big Data Anticounterfeiting Alliance prøver selskabet altså at rense ud på sitet – og i sit renommé.

Ifølge WWD mener kritiske røster dog, at det er en umulig opgave at komme kopierne til livs.

»I lyset af at der er tre millioner sådanne tilfælde af forfalskning, hvordan kan sådan en strategi så være bæredygtig og effektiv, og hvilke sager ville gøre sig fortjent til at blive taget op?«, spørger Paolo Beconcini, der er senior global intellectual property consultant hos Squire Patton Boggs ifølge WWD.

Men ja, i enkeltstående tilfælde kan det naturligvis lade sig gøre at ‘vinde’ over piraterne, som Racked påpeger, at Alexander Wang gjorde sidste år, da mærket fik 90 millioner dollars i erstatning i en sag imod mindst 459 internetdomæner, der eftersigende solgte brandets tøj.

Læs også: Kopister stjæler med arme og ben fra Vetements – både Urban Outfitters og Vetememes er på spil

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af