»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Rygter placerer Kanye-designer som nyt kreativt overhoved hos Givenchy

Rygter placerer Kanye-designer som nyt kreativt overhoved hos Givenchy
Virgil Abloh
Foto: Alexander Tamargo/Getty Images

I sidste uge offentliggjorde Givenchy, at Riccardo Tisci forlader sin stilling som modehusets kreativ chef efter 12 år, og strakt begyndte rygterne at svirre om, hvem der mon skal overtage sædet efter ham. Hedi Slimane og Balmains Olivier Rousteing er blevet nævnt blandt mulige kandidater, men nu er et nyt og spændende navn kommet på banen.

For eftersigende har Off-White-designeren og Kanye Wests kreative højrehånd Virgil Abloh holdt møder med Givenchy, som dog ikke har ønsket at kommentere rygterne overfor Women’s Wear Daily. Det ville Abloh heller ikke, men lagde ikke skjul på hans tidligere nævnte karriereplan og drøm om at overtage styringen af et stort modehus.

»Min plan er at opdaterer og tilbyde noget nyt i modebranchen ved at skabe et projekt og bruge det som et eksempel på, hvordan man opdaterer et luksus modehus«, siger Abloh til WWD.

Et look fra Off-Whites samarbejde med Levi's

Et look fra Off-Whites samarbejde med Levi’s

Mens det stadig er på rygteplan, så ville det være et markant træk for Givenchy, men også et, der ville følge op på Balenciagas ansættelse af Demna Gvasalia. For ligesom Vetements er Off-White et af de brands, der for alvor har taget streetwear ind på catwalken og formået at blande luksus med hverdag. Og de store modehuse leder netop efter ungt blod og en måde at ramme en yngre målgruppe i et modelandskab i konstant forandring. Senest så vi Louis Vuittons samarbejde med Supreme.

Abloh er dog i modsætning til Gvasalia ikke traditionelt uddannet designer, men ingeniør og arkitekt, så det ville være et mere overraskende valg, end det var, da Gvasalia overtog den kreative styring af Balenciaga. Det bliver spændende at følge udviklingen.

I nedenstående video kan du i øvrigt være fluen på væggen, da Abloh viste sin SS17-kollektion i Paris i september.

Læs også: Fra t-shirts med print til catwalken i Paris: Få styr på Virgil Abloh og Off-White