‘Skam’-Noora rammer stort amerikansk modemagasin – fremviser norske tøjmærker

‘Skam’-Noora rammer stort amerikansk modemagasin – fremviser norske tøjmærker
Josefine Frida Pettersen i det norske brand Tom Wood
Foto: Nick Thompson/W

For et par uger siden var det Henrik Holm aka Even fra ‘Skam’, der agerede model for et norsk dagblad, hvor han optrådte i brands som Vetements og Gosha Rubchinskiy i en artikel om den postsovjetiske modebølge. Og nu er det altså blevet Noora eller Josefine Frida Pettersens tur.

Og det er altså en lidt større spiller, der har indfanget ‘Sæson 2’-hovedrollen. Det er nemlig W Magazine, som har skudt en serie af Pettersen i fem norske tøjmærke i forbindelse med modeugen i Oslo. Det er eftersigende hendes første modeserie, men mon ikke tilbudende er strømmet ind i løbet af det seneste år, hvor ‘Skam’-hypen altså er nået helt til USA?

Pettersen i brandet C.L.E.A.N.

Pettersen i brandet C.L.E.A.N.

W har også interviewet Pettersen, der blandt andet fortæller, at det er lidt mærkeligt, når folk tager billeder af hende, imens hun sover i en lufthavn eller spiser, ligesom hun har svært ved at vænne sig til fans med rød læbestift og hendes frisure.

»Det er mærkeligt. Nu når jeg går rundt i Oslo, og jeg ser folk bag fra, så tænker jeg, er jeg blevet sindssyg? Alle begyndte at kopiere Nooras stil«, siger hun til W.

Du kan læse resten af interviewet HER, hvor du også kan læse miniinterview med mærkerne Tom Wood, Cathrine Hammel, byTiMo, Holzweiler og C.L.E.A.N., som Pettersen er stylet i.

Læs også: ‘Skam’s Even giver den som model i blandt andet Gosha Rubchinskiy