Fyret caster svarer igen på anklager om modelmishandling – rasende på Balenciaga

Fyret caster svarer igen på anklager om modelmishandling – rasende på Balenciaga
Fra Balenciagas AW16-show

I går kunne vi fortælle, hvordan modeller tilsyneladende var blevet behandlet dårligt under en casting til Balenciagas kommende modeshow i Paris, og samtidig hvordan modehuset hurtigt har taget affære og fyret de to ansvarshavende model-castere. Nu svarer en af de to, Maida Gregori Boina, igen i en mail til Business of Fashion.

»Det er vigtigt at stoppe spredningen af rygter«, skriver hun og forklarer, at modellerne ikke engang ventede en time, men at hende og hendes casting-team tværtimod så otte modeller ad gangen for hurtigere at komme igennem de 150 fremmødte modeller og fylde de 57 pladser i showet.

Hun giver samtidig Kering, der ejer Balenciaga, skylden for, at modellerne ventede på en trappeopgang, da de ikke kunne bruge receptionsområdet. Og til anklagerne om, at lyset blev slukket, mens casterne gik til frokost, siger hun, at det skyldtes et strømsvigt i bygningen.

Boina er også skuffet over Balenciagas håndtering af sagen.

»Jeg er ked af at blive fyret fra castingen uden en diskussion om, hvad det egentlig foregik«, skriver hun. »Balenciaga stillede lokalerne til rådighed og flere ansatte var til stede og deltog aktivt hele vejen igennem«.

Fra Balenciagas SS17-catwalkshow

Fra Balenciagas SS17-catwalkshow

Boina er bestemt heller ikke en hvem som helst, da hun igennem årene blandt andet har castet for brands som Raf Simons, Christian Dior, Jil Sander og Calvin Klein.

James Scully, der også er caster og startede anklagerne, kaldte dog også Boina og hendes partner Rami Fernandes for serial abusers. Og den anklager har han uddybet over for Business of Fashion.

»De er kongen og dronningen af mishandling. Jeg har hørt historier fra piger, der blev efterladt til at vente i så lang tid uden mad eller vand, at de bestilte en pizza, og Maida kom og begyndte at skrige af dem og kalde dem svin«, siger han.

Det sidste er næppe sagt i denne sag.

Læs også: Balenciaga afsløret i at behandle modeller elendigt – modehuset svarer med fyringer 

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.