Gucci genbruger gamle memes i ur-kampagne og havner på gyngende grund

Gucci genbruger gamle memes i ur-kampagne og havner på gyngende grund

De yngste forbrugere er helt ekstremt vigtige. Det ved Gucci, så derfor har de i løbet af de seneste dage lanceret en marketingkampagne for deres nye ur-kollektion, hvor memes er omdrejningspunktet.

Kampagnen hedder #TFWGucci og er rullet ud på alle deres sociale medie-kanaler. Den udnytter både Twitters screenshot-æstetik fra memes og planker derudover memes, der har passeret sin storhedstid, såsom ‘Arthur’, ‘Me vs. The Guy’ og ‘Me, Also Me’. Allerede der bliver det farlige vande for et etableret brand og man kan mærke ‘how do you do, fellow kids‘-tåkrumningen komme snigende.

Dels er problemet, at Gucci som brand ikke kan være lige så dristige, som det er normen i memes, og dels er Gucci-ure knap så relaterbart materiale, som det memes normalt beskæftiger sig med.

Gucci har snedigt nok lagt udførelsen af deres kampagne-memes ud til kunstnere, så der er mange forskellige og enkelte acceptable bud i blandt. De bedste er dem, der tager lidt pis på modefotografiet som genre. Men ingen af de omkring 30 memes, de indtil videre har postet, fremkalder den der ‘Ha! Det er jo lige som mig!’-reaktion, som de øjensynligt er gået efter.

#TFWGucci The work of LA-based artist @amanda_charchian is characterized by her uniquely female-focused approach to the Surrealist tradition. With mysterious, witchy characters—think a crystal-incrusted spider sculpture that trembles in the wind, or a circle of ginger women linked together by their braided hair—they’re impossible to forget. It’s no wonder that her career spans both the fine art and commercial fashion world, and has included both gallery shows and editorial commissions for Vogue Italia. Her collaborative memes for #TFWGucci with the hilarious @textsfromyourexistentialist create a feminine duo: sensual, funny, and unapologetic, with an underlying darkness from the eponymous philosophy. – Text by @tatianaberg. Discover more through link in bio.

Et opslag delt af Gucci (@gucci) den

#TFWGucci Sebastian Tribbie Matheson @Youvegotnomale is a ruthless meme maker. The snark starts with his account’s name. In between taking selfies and posting them to his 40,000 followers on Instagram, he creates images that take aim at popular fashion and social culture. No target is safe, from ordering on Seamless to cliché emoji usage. Here, Sebastian uses the starter pack meme, in which a group of images and objects are clustered together to represent the stereotype of a particular style or personality. For #TFWGucci he takes on Gucci, adopting the brand’s recent hallmarks, like embroidery, patches, and 70s glasses. @harinef and @petrafcollins make appearances, as does the #LeMarchédesMerveilles timepiece. Gucci = owned. — Text by @kchayka. Read more through link in bio.

Et opslag delt af Gucci (@gucci) den

Sponsoreret indhold
Oplev årets mest hypede horror-hit
‘Hereditary’ tager forfærdelige familiehemmeligheder og nerveflænsende gys til næste niveau. Find billetter og spilletider her. Hvis du tør.
EKSTERNT LINK
Nordisk Film

Kigger man på de sociale medier er vandene godt og grundigt delt. På Instagram lader det til, at reaktionerne veksler nogenlunde 50/50 mellem applaus og hovedrysten. På Facebook og Twitter er talen dog som vanligt en anden. De fleste er chokerede over, at et hæderkronet luksusbrand som Gucci omfavner meme-kulturen og endnu andre er chokerede over, hvor dårlige deres memes er.

Der er selvfølgelig også den mulighed, at Gucci har planlagt kampagnen for at få netop disse reaktioner.

I så fald: I vinder, Gucci.

Læs også: Jay Z vil også være med – hele familien i biffen i Gucci-outfits

Advertisement