Saint Laurent bedt om at ændre ny reklamekampagne – modellen er for tynd

Så er vi der igen. En modekampagne har skabt så meget vrede i Frankrig, at landets reklame-watchdogs, ARPP, har bedt afsenderen Saint Laurent om at ændre den. Reaktionen kommer, efter at organisationen har modtaget klager, der kalder plakaterne, som har hængt i Paris, for nedværdigende over for kvinder.

Der er især tale om to plakater – en hvor en kvinde ligger i netstrømper med spredte ben, og en hvor en kvinde står bøjet hen over en stol. Begge har rulleskøjtestilletter på.

»Jeg ved ikke, om Saint Laurents kvindelige kunder gerne vil associeres med disse billeder«, siger ARPP-chef Stéphane Martin til The Guardian. »Vi så en lignende form for porno chic for et årti siden, og her bliver det bragt frem igen, hvilket ikke er acceptabelt«.

Til Women’s Wear Daily kalder Martin desuden kampagnen for »incitement til voldtægt« og »opfordring til anoreksi«.

Et opslag delt af SAINT LAURENT (@ysl) den

Saint Laurent eller Kering, der ejer brandet, har, så vidt vi kan se, endnu ikke kommenteret sagen, men flere af billederne ligger i hvert fald stadig på Saint Laurents Instagram.

Og problemet med disse sager er, at det er begrænset, hvad organisationer som ARPP kan gøre. Saint Laurent-kampagnen har allerede været ude i flere uger, er trykt i mange magasiner allerede, og selv om den negative opmærksomhed nok ikke er ønskværdig, så skader den næppe brandets generelle image.

Sidste år fik Gucci en kampagne bandlyst i England på grund af en tynd model – og ja, det har sjældent gået bedre for brandet, siden Alessandro Michele overtog designerstolen.

Læs også: Gucci i modvind efter brug af tynd model – får annonce bandlyst

Sponsoreret indhold
Lauryn Hill, Suspekt, Minds, Mø og mange flere
Årets Fredagsrock program er ude – og det er spækket med store, strålende stjerner fra ind- og udland. Se hele den vilde musikplakat her.
Tivoli
Sponsoreret indhold