Zara laver pinlig ‘love your curves’-kampagne

Zara laver pinlig ‘love your curves’-kampagne

Diversitet har fyldt meget i modeverdenen (og samfundsdebatten) de seneste år. Desværre er det ofte sådan, at når en bevægelse bliver populær eller spreder sig til mainstream, så vil den blive udnyttet kommercielt. Derfor ser vi næsten dagligt nye reklamekampagner, der spiller på diversitet, hvad end det er i form af etnisk mangfoldighed, kropspositivitet, seksualitet, feminisme eller noget andet.

Det er ikke til at sige, om det er det, der var Zaras målsætning, da de lavede en butiksreklame for deres ‘Body Curve Jeans’, men tonedøv er den i hvert fald lige meget hvad. Den har eftersigende været i flere butikker siden starten af februar, men det er et tweet fra den irske radiovært Muireann O’Connell i tirsdags, der for alvor har skabt opmærksomhed på den spanske tøjkædes fail.

Annonce

For selv om vi siger, at Zara blot prøver at spille på navnet på deres jeans, så burde de være klar over, at ‘love your curves’ i dag på ingen måde er lig med to relativt tynde modeller.

Som flere på Twitter har påpeget, så kan man selvfølgelig også elske sin kurver, selv om man er tynd, men det havde klædt reklamen at vise flere kropstyper, når Zara nu prøver at sælge et kropspositivt budskab.

Flere medier har prøvet at få en kommentar fra Zara, men så vidt vi kan se, har den spanske tøjkæde indtil videre forholdt sig tavs. Den er nok også svær at bortforklare.

Læs også: Zara tænder kopimaskinen ingen – laver flere Adidas-lignende sneakers