Folk brokker sig over ny Adidas-reklame, men misser pointen

Folk brokker sig over ny Adidas-reklame, men misser pointen

Det går hurtigt på internettet. Det ved alle. Og der skal ikke meget til for at få folk i det røde felt. Det har Adidas nu også fået at føle efter det seneste led i deres ‘Original Is Never Over’-kampagne.

I et nyt videoklip ser vi rapperen Dej Loaf i en sort dragt, der mest af alt ligner et oppusteligt telt – og ja, en nærmest én-til-én replica af Missy Elliotts fantastiske outfit i ‘The Rain’-videoen.

High fashion couture meets the ’90s with @dejloaf. #ORIGINALis

Et opslag delt af adidas Originals (@adidasoriginals) den

Og folk er altså pissed. »First Pepsi, and now this? God Damnit«, skriver en med reference til den Pepsi-reklame, der tidligere på ugen blev lanceret og trukket tilbage på under et døgn. »Doing the Missy Elliott rip-off«, skriver en anden.

Mens det selvfølgelig er et problem – og dårlig markedsføring – at folk ikke forstår kampagnen, når det serveret i fragmenteret form som her, så prøver folk heller ikke at forstå pointen. For ja, selvfølgelig kender Adidas til Missy-videoen. De har trods alt lavet kollektioner sammen, og Missy Elliott havde vist også Superstar-sneakers på i den originale video, ligesom Dej Loaf har i fortolkningen/genindspilningen.

@dejloaf doing it her own way.
#ORIGINALis

Et opslag delt af adidas Originals (@adidasoriginals) den

‘Original Is Never Over’-kampagnen blev rullet ud tidligere i år, da Adidas lancerede en video, hvor blandt andre Snoop Dogg, Stormzy og Dev Hynes medvirkede. Videoen brugte en genindspilning af Frank Sinatras ‘My Way’ til at bakke op om videoens undersøgelse af, hvad originalitet betyder.

»For første gang har vi valgt at flytte opmærksomheden indad og udfordre vores brands værdisæt og forestillingen om, hvad det vil sige at være original«, sagde Alegra O’Hare, vicepræsident for global communications hos Adidas Originals & Core, dengang.

»Vi valgte bevidst et nummer, der er blevet indspillet et utal af gange for at bevise vores pointe: Original is never finished«, uddybede Wes Phelan, creative director hos reklamebureauet Johannes Leonardo, der har lavet kampagnen.

Ideen er altså at se på inspirationen, og hvordan vi bruger den til at skabe noget nyt og udfolde kreativiteten. I den oprindelige video var der for eksempel folk med masker lavet af Adidas-sneakers, basketballlegenden Kareem Abdul-Jabbar giver bolden videre til den 19-årige L.A. Lakers-spiller Brandon Ingram, kunstneren og fotografen Petra Collins genskaber ‘The Birth of Venus’, og ja, Dej Loaf kipper på hatten og anerkender, at hun nok ikke havde været, hvor hun er i dag, hvis det ikke havde været for Missy Elliott.

De nye videoklip kan dog sagtens misforstås, og det er, igen, et problem, men det er folks hungren efter skandaler og noget at brokke sig over på internettet også.

Læs også: Kendall Jenners Pepsi-reklame forenede faktisk internettet: Alle hadede den

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold