Mark Kenly Domino Tan nomineret til Woolmark Prize – kæmper om rekordstor pengesum

Mark Kenly Domino Tan nomineret til Woolmark Prize – kæmper om rekordstor pengesum
Fra Mark Kenly Domino Tans SS17-lookbook

Den danske modebranche er igen repræsenteret blandt de nominerede i International Woolmark Prize, som lige er blevet offentliggjorte. I år er det Mark Kenly Domino Tan, der skal forsvare den danske designstolthed.

Og der er noget at forsvare, for sidste år vandt Tonsure den regionale titel for Europa i herretøjskategorien. Tan er dog nomineret for sine ekstravagante kvindedesigns, der har sat givet dansk mode et sus af eventyr siden 2013, hvor han begyndte at afholde shows i forbindelse med Copenhagen Fashion Week.

Tan er nomineret sammen med 61 andre designere fra hele verden og skal i første omgang kæmpe om den regionale titel i kvindetøjskategorien mod de otte andre europæiske nominerede. Vinder han den titel, følger der en check på 355.000 kroner, som dog primært skal bruges på at skabe en kollektion til finalen.

De 12 finalister kæmper til sidst om en præmie på en million kroner til både vinderne af herre- og kvindekategorierne. Derudover er der i år 500.000 på højkant til den af finalisterne, der er mest innovative i brugen af uld i deres design

Den regionale vindere udpeges i løbet af juli, mens de to globale vindere først findes i januar næste år.

Sidste år var Nicolas Nybro nomineret for sit kvindetøj, men Tonsure altså var med i herrekategorien, og tidligere har danske designere som Freya Dalsjø og Asger Juel Larsen været nominerede. Sidstnævnte vandt også den europæiske titel i for sit herredesign i 2014.

Læs mere om International Woolmark Prize og årets nominerede HER.

Læs også: Copenhagen Fashion Week: Mark Kenly Domino Tan udfordrede både køn og sit eget design

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af