Oplev Andy Serkins Oscar-værdige præstation i 'Abernes planet: Opgøret'

Caster benægter dansk models anklage – Louis Vuitton er stadig tavse

Caster benægter dansk models anklage – Louis Vuitton er stadig tavse
Ulrikke Høyer til Lanvin SS17-show i Paris sidste år
Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

Som Peter Damgaard fra Ulrikke Høyers danske modelbureau 2pm siger i vores interview, så er en del af Ulrikkes mission lykkes. Facebook-opslaget med hendes version af den behandling, hun er blevet udsat for af Louis Vuittons caster Ashley Brokaw og hendes assistent Alexia Cheval, er blevet spredt over hele verden – med stor opbakning til følge.

Nu har Brokaw givet sin version af hændelserne – og hun forstår ikke Ulrikkes fortælling som må bunde i en misforståelse, siger hun blandt andet i et interview med Business of Fashion.

Brokaw fortæller, at af en eller anden grund kunne Ulrikke ikke passe den jakke, som ellers var blevet skræddersyet til hende efter en fitting i Paris, da hun ankom til Japan. Louis Vuitton havde ikke skræddere med til at ændre særligt meget på tøjet, og selv om de prøvede andre looks, var der ikke noget danskeren kunne passe.

Casteren benægter også, at hendes assistent skulle have beordret Ulrikke til kun at drikke vand. Modellerne fik at vide, at de skulle drikke vand i stedet for kaffe, Coca-Cola eller alkohol for at undgå jetlag.

»Ingen ville nogensinde sige til nogen, at de ikke måtte spise. Det er ganske enkelt ikke sandt. Vi har piger langvejs fra, der er ude at rejse for første gang, og de vil gerne undgå jetlag, så de begynder at drikke en masse kaffe og bliver dehydrerede«, siger Brokaw til Business of Fashion og understreger, at Ulrikke må have misforstået noget.

»Hvad skal man gøre med en pige, der ikke har spist i 24 timer? Hvordan skal hun gå en catwalk?«, siger hun.

Ulrikke Høyer, til venstre, i Chloés SS17-kampagne

Ulrikke Høyer, til venstre, i Chloés SS17-kampagne

Annonce

Business of Fashion har også talt med Ulrikke Høyer og hendes franske agent Arnaud Daian fra Oui Management, og de holder fast i Ulrikkes oprindelige historie. Ulrikke fortæller også, ligesom Peter Damgaard har fortalt os, at hun har modtaget utallige private beskeder fra andre modeller, der fortæller om lignende dårlig behandling fra Brokaw. Ingen tør dog stille sig frem offentligt ligesom Ulrikke.

»Jeg ved, at ved at fortælle min historie, så risikere jeg alt, men jeg er ligeglad. Måske er det her mit sidste job, og så er det sådan, det er. Jeg er færdig med at arbejde for folk, der behandler mig på den måde«, siger Ulrikke til Business of Fashion.

Utroligt nok er Louis Vuitton stadig tavse i sagen, men seneste udvikling er, at James P. Scully, der tidligere på året var med til at kaste lys over en sag, hvor 150 modeller var blevet behandlet dårligt til en Balenciaga-casting, nu bakker Ulrikke op.

Instagram skriver han blandt andet i et længere indlæg, at »hun belyser et af de største problemer, modebranchen står overfor. De fleste modeller har og vil opleve det samme som Ulrikke. Hun var den første, der var modig nok til at fortælle om det«.

Scully mener også, ligesom Damgaard, at en stor del af problemet ligger hos designerne.

»Castere laver ikke tøjet. Hvis en designer og stylisternes æstetik er at lave tøj så urealistisk småt, at et model-cast bliver sammensat efter, hvem der kan passe det (og det er omsiggribende), så bliver det en umulig situation for modeller, fordi de får urealistiske, usunde parametre, de bliver nødt til at følge for blot at blive i gamet«, skriver han.

Han slutter med at opfordre flere til at træde frem og fortælle deres historier, ligesom han håber, at castere og brands vil booke Ulrikke Høyer, når modeugerne igen tager fart til august og september.

Læs også: Dansk modelbureau efter Louis Vuitton-sag: »Størrelserne bliver mindre og mindre«