Gulddreng spottet i kontroversielt Versace-gear

Et opslag delt af Guld!!! (@djguldsmed_gulddreng) den

Guld og dyre mærker er hurtigt blevet Gulddrengs go-to look, og det var det også, da han i går dukkede op til Elle Style Awards – i hvert fald ved første øjekast. På det gule tracksuit stod der nemlig Versace på logobåndet på både trøjen og bukserne – næsten. 

Hvis du ser bedre efter (som du kan på dette billede, Elle har taget), så står der nemlig A.Versace, og det er straks en helt anden sag. Der er nemlig tale om en mand ved navn Alfredo Versace, der i mange år har lavet tøj med et navn og logo, der lagde sig usædvanligt tæt op ad det italienske modehus, som Gianni Versace grundlagde i 1978.

Imens Alfredo eftersigende er Giannis fætter (eller også var det deres fædre, der var fætre), så er det aldrig blevet bevist, og efter at Gianni blev myrdet i 1997, begyndte hans søskende, Donatella og Santo, at anlægge søgsmål imod Alfredo og hans brug af Versace-navnet.

»De påstår, at jeg har kopieret Giannis tøj, hvilket er noget vrøvl. De har sagt, at jeg har brugt Versace-navnet for at skade deres forretning, vrøvl«, sagde Alfredo ifølge en New York Post-artikel fra 2001. »Sidst jeg tjekkede, var mit navn Versace. Og sidst jeg tjekkede, har jeg syet tøj, siden jeg var 12, lavet jakkesæt siden jeg var 20, og designet fra jeg var 23«.

Det er interessant, at selv om A.Versace også eksisterede, imens Gianni Versace levede, så sagsøgte han aldrig mærket, men ifølge Alfredo var de i kontakt et par gange, blandt andet da Gianni hjalp Alfredo med at få Versace-parfume i en butik, Alfredo ejede i New York.

Annonce

Retten har dog aldrig været i tvivl. I 1998 besluttede en statsdommer på Manhattan, at Alfredo kun måtte bruge Versace-navnet, hvis han tydeligt angav på tøjet, at han ikke var affilieret med Versace-modehuset. I 2007 tog The 2nd U.S. Circuit Court of Appeals skridtet videre og gjorde det ulovligt for Alfredo at sælge noget, der bærer Versace-navnet, som Fox News skrev dengang.

Det er svært at finde meget information, om hvad der siden er sket med Alfredo, men det er stadig muligt at finde nogle af hans A.Versace-ting på nettet som for eksempel hos Etsy og eBay.

 Vi ved ikke, om Gulddreng har læst op på sin A.Versace vs. Versace-historie, men hans tracksuit fortæller altså en interessant del af Versaces i forvejen vilde historie og er i hvert fald ikke lige så eksklusivt som ‘originalen’, som Gulddreng dog tidligere har gået i.

Mordet på Gianni Versace bliver i øvrigt behandlet i tv-serien ‘American Crime Story’ næste år, hvor Penelope Cruz skal spille Donatella Versace.

Læs også: Fra Beyoncé til A$AP Rocky: Derfor elsker alle Gucci