Han Kjøbenhavn-designer efter medejers farvel: »Det er en naturlig udvikling«

Han Kjøbenhavn-designer efter medejers farvel: »Det er en naturlig udvikling«
Jannik Wikkelsø Davidsen
Foto: Daniel Schriver
Tim Faith Hancocks exit er en nødvendig konsekvens af brandets ekspansion, fortæller Jannik Wikkelsø Davidsen.

Tidligere i dag kunne vi fortælle, at de to venner, Tim Faith Hancock og Jannik Wikkelsø Davidsen, der for ni år siden startede Han Kjøbenhavn, går hver til sit. Det sker, efter at Tim Faith Hancock har solgt sin andel af virksomheden. Hancock offentliggjorde nyheden uden at fortælle, hvad det indebærer for brandet, men faktisk er der tale om en oprustning, forsikrer Davidsen.

»Det er en naturlig udvikling. Vi er nået til et punkt, hvor vi gerne vil vækste. Vi har kunnet drive forretningen rigtig langt, men nu er det på tide, at vi får en kapacitet ind, som er vant til at håndtere økonomi og administration på rigtig højt niveau. Det er derfor, at valget er blevet truffet«, fortæller han og afslører, at Han Kjøbenhavn snart offentliggøre, hvem der har erstattet Hancock.

»Det er en naturlig udvikling i forhold til de visioner, som jeg har, og også for at få forløst det potentiale, som virksomheden har. Når du kommer op i den størrelsesorden, så er der brug for folk, som er vant til den rejse«.

Fra Han Kjøbenhavns AW17-show i februar

Fra Han Kjøbenhavns AW17-show i februar (Foto: Copenhagen Fashion Week)

Det er Jannik Wikkelsø Davidsen, der står for alt det kreative i Han Kjøbenhavn – fra kollektioner og modeshows til butikkerne, men Hancocks startede som sælger for brandet. Den del er dog de senere år blevet håndteret af Rich & Hanc Agency, hvorefter at Hancocks arbejde er blevet mere administrativt, hvilket han også påpeger som en af grundene til, at han selv gerne ville videre.

»Han Kjøbenhavn skal op og tjene et trecifret millionbeløb, og det skal vi inden længe. Det bliver uden at gå på kompromis med det kreative produkt. Jeg har skabt et produkt, som jeg er glad for, men jeg vil også gerne have, at de kreative ting, som vi laver, viser sig på bundlinjen. Det er vigtigt«, fortæller Davidsen.

Fra Han Kjøbenhavns AW17-show

Fra Han Kjøbenhavns AW17-show (Foto: Copenhagen Fashion Week)

2017 tegner også til at blive et spændende år for brandet, der om et par uger åbner en butik i Aarhus, ligesom der er planer om at ekspandere yderligere i Europa i nærmeste fremtid. Han Kjøbenhavn har i forvejen butikker i København, New York og Paris. Samtidig er der flere nye collabs på vej.

»’17 er det år, hvor vi har indgået dialog med flest samarbejdspartnere. Vi bliver mere synlige. Det bliver et stort år. Nu er det ud på en ny rejse. Det handler om at blive ved med at tage chancer og hæve baren i alt, hvad vi arbejder med. Det er ikke en lille kiosk mere«, siger Davidsen.

Han Kjøbenhavn forventes at offentliggøre sin nye direktør, der også træder ind i ejerkredsen, i starten af juni.

Læs også: Han Kjøbenhavn-direktør forlader brandet

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.