Michael Jacksons datter stormer frem: »Jeg blev født med en platform«

Michael Jacksons datter stormer frem: »Jeg blev født med en platform«
Paris Jackson ved MTV Movie and TV Awards
Foto: Matt Winkelmeyer/Getty Images

Det har vist aldrig været helt let at være Paris Jackson. Hun har eftersigende prøvet at begå selvmord, har gået til Anonyme Alkoholikere-møder og generelt bare kæmpet med at finde sin plads i verden som datter af en af historiens største popstjerner – hvis hun altså er det, for det har mange også betvivlet.

Fakta er dog, at den nu 19-årige Paris tilsyneladende er kommet ud på den anden side, og imens hun i mange år kæmpede imod sin medfødte berømmelse, så er hun nu klar til at omfavne den. I løbet af årets første måneder har hun været på flere magasinforsider, har signet med modelbureauet IMG, taget turen ned ad den røde løber til Grammy Awards og Met Gala og har landet en rolle i sin første spillefilm, hvor David Oyelowo eftersigende spiller hovedrollen.

Nu er hun så på forsiden af Teen Vogue, skudt af Hedi Slimane, og i det medfølgende interview – der er lavet udelukkende via sms – fortæller hun om sin kamp med berømmelsen.

»Tidligere havde jeg ærlig talt ingen interesse i at være i offentlighedens søgelys. Det skræmte mig. Men efter mange overvejelser begyndte jeg at se den indflydelse, jeg allerede har på folk, hvordan jeg er født med en platform, og jeg vil ikke lade den gå til spilde«, siger hun blandt andet til Teen Vogue.

Sponsoreret indhold
Oplev årets mest hypede horror-hit
‘Hereditary’ tager forfærdelige familiehemmeligheder og nerveflænsende gys til næste niveau. Find billetter og spilletider her. Hvis du tør.
EKSTERNT LINK
Nordisk Film

Faktisk siger hun, at hun kun er gået ind i kendis-gamet for at kunne bruge sin indflydelse til at gøre verden et bedre sted.

»Mange mennesker fokuserer på, hvilken slags sko en person har, deres designertaske, hvilken bil de kører, eller om de har det samme outfit på mere end én gang. Jeg vil bruge min platform på noget andet. Jeg vil rent faktisk gøre en forskel. Så alt, hvad jeg gør – skuespil, modeljobs – det handler bare om at gøre min platform større, så jeg kan bruge min stemme på ting, der betyder noget«, fortæller hun.

»Jeg prøver at vise folk de lidelser, der foregår, løgnene og manipulationen, vise dem hvad der er forkert, og hvad vi kan gøre for at fikse det«.

Og der er jo nok at tage fat på. Paris Jackson har blandt andet prøvet at gøre opmærksom på den svære situation Venezuela er havnet i, hvor faldende oliepriser har skabt store problemer og ført til store demonstrationer imod præsident Nicolás Maduro. I interviewet har Paris Jackson dog ikke de store løsninger.

»Ærlig talt, lige nu handler det om at sprede ordet. Vi må sørge for, at alle kender til det. Vi skal uddanne os, holde os informerede og bruge vores stemmer. Forandringer sker ikke igennem uvidenhed. Hvis vi forholder os i ro, er det lettere for the man at ignorere os. Vi skal tvinge regeringen til at lytte. Jeg tror, at sociale medier er get godt sted at starte lige nu, til at starte en bevægelse«, siger hun.

Læs hele interviewet hos Teen Vogue.

Læs også: Ti kendisbørn der stormer frem i modeverdenen – plus en kommende stjerne

Advertisement