Ugens bedste sneaker-nyheder – Pharrell-silhuet, sandaler og Hi-Tec-comeback

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen.
pharrellwilliams_tennishu

Pharrells Stan Smith-update

Vi har tippet dig om den før, men nu lander Pharrells nye Adidas-sneaker altså. Tennis Hu hedder de, hvilket virker perfekt taget i betragtning, hvor meget de minder om en opdatering af Stan Smith i tidens dominerende sokkedesign. Naked og Støy har dem til 1.050 kroner – hvis der ikke allerede er udsolgt. Flere colorways er dog allerede teaset.


Nike_vapormax

Vapormax udvider palletten

Nike har travlt med at få etableret Vapormax på markedet siden launchen til Air Max Day, og nu er brandet klar med sin hidtil største release, når fem nye colorways lander den 1. juni. Udgivelsen har fået titlen ‘Day to Night’, fordi farverne bevæger sig fra lys til dyb blå som himlen.

Nike_vapormax2
Meget tyder dog på, at Nike også er i gang med at bygge videre på den nye sneaker, da billeder har ramt nettet af en Trainer-agtig variant af Vapormax, hvor Flyknit-overdelen blandt andet er udskiftet. Der er dog stadig ikke så meget info om silhuetten.


Sneaker-sandaler

Ja, sommer lader endelig til at komme snigende, og for sneaker-heads er der heldigvis flere nye sandaler på vej, der tager udgangspunkt i velkendte modeller.

nike_huarachesandal
Nike har skraldet en Air Huarache Ultra, så læderskellettet står tilbage og tilføjet en vævet strop hen over foden på deres enkle sandal. Den fås i fire farver – bruntlæder, hvid, sort og lyserød. Den skulle være til salg nu, men vi har ikke fundet den i nogle webshops endnu.

Reebok_Instapumpsandal
Reebok har lavet en lignende opdatering af Instapump Fury, hvor alt omkring læderskellettet også er skrællet væk for at skabe en luftig sandal. Her holder en perforeret sølvstrop sammen på herlighederne hen over vristen. SSENSE har modellen til 840 kroner.

fenty_sandal
Og så lander Rihannas Fenty Bow Creeper Sandal i næste uge, den 11. maj, hvor Naked sætter alle tre colorways til salg til midnat. De koster 1.200 kroner.

Vans_pink

Vans ser lyserødt

Ja, lyserøde sneakers er overalt lige nu, og Vans vil selvfølgelig også gerne være med på legen. Vans Japan har lavet en minikollektion, der cirkler om farven og også inkluderer en enkel, flot version af Old Skool-sneakeren. Hele kollektionen fås hos blandt andet California Dept.

Vans_pinklak
Hvis den ikke er vild nok til dig, så er Vans også klar med en lyserød Old Skool i lakeret læder, der lige sætter lidt mere på spil. Bodega har den til 475 kroner.


adidas_parley

Adidas igen miljøkorrekte

Samarbejdet med Parley, hvor Adidas inkorporerer firmaets havplastmateriale i sine sneaker-overdele, giver håb i en tid, hvor bæredygtighed heldigvis fylder mere i modens produktionsapparat. Nu er Adidas klar med Parley-varianter af UltraBOOST, UltraBOOST X og UltraBOOST Uncaged, hvor snørebånd, hælkapsel og overdel er lavet af genanvendt plastmateriale fra cirka 11 plastflasker per par. Skoen kommer i handlen den 10. maj.


Hi-Tec Shadow

Hi-Tec Shadow

Hi-Tec vender tilbage

Skofirmaet, der oprindeligt er engelsk, men nu har hovedsæde i Amsterdam, har ikke fyldt meget i den kollektive sneaker-bevidsthed de senere år, men nu gør brandet comeback herhjemme, hvor både Storm og Rezet har taget et par modeller ind. Storm sælger Shadow-modellen, der med sin kraftige sål og retro-look rammer samme nerve som Yeezy Runner, mens HTS Badwater-silhuetten er lidt enklere, men stadig i retro-farver og klassisk løbesko-look. Rezet har også HTS Badwater-modellen på hylderne.


365 evoKnit Netfit

365 evoKnit Netfit

Puma opfinder nyt snøresystem

Teknologi har altid været et vigtigt parameter i kampen om sneaker-tronen, og mens konkurrenterne laver 3d-printede sneakers, bruger havplastik og opfinder nye sålmaterialer, så er Puma klar med snøresystemet Netfit. Det lader til at være et net, der kan sættes uden på eksisterende modeller og erstatte snørehullerne. I stedet kan nettets huller bruges til at skabe et utal af snøremuligheder alt efter hvilket fit, man er på jagt efter.

Speed Ignite Netfit

Speed Ignite Netfit

Speed Ignite Netfit er tilgængelig nu hos Puma til 1.040 kroner, mens 365 evoKnit Netfit lander den 10. maj, og flere modeller er på vej.


reebok_zoku

Reebok gør de store kunsten efter

I sidste uge gav vi vores bud på de ni bedste sokke-sneakers, men Reebok forsøger allerede at rykke ved listen. For selv om det er svært at omtale dem uden at nævne de slående ligheder med Adidas’ NMD City Sock, så er Reebooks Zoku Runner Ultraknits nye farvevarianter ganske vellykkede. Skoen, hvis overdel består af Reeboks egen Ultraknit, kommer både i en monokrom hvid og sort colorway, der sammen med den gummifarvede ydersål leder tanker hen på de klassiske Reebok-silhuetter. Skoen lander den 18. maj hos Reebok og koster 1.000 kroner.


Fila

Fila & Akomplice hylder Yucatans strande

Med hjælp fra Akomplice har Fila givet deres Fitness-silhuet en mexicansk overhaling med en simpel hyldest til landets Yucatan-halvø. Hvor skoens mørkeblå nuancer på sål, pløs og resterende kanter symboliserer det caribiske hav, skal skoens lysebrune overdel lede tankerne hen på sandet og kalkstenene, halvøen hviler på. Du kan erhverve dig sneakeren hos Akomplice for 800 kroner.

Sponsoreret indhold
Original, brutal og stjernespækket thriller
’12 Years a Slave’-instruktøren Steve McQueen er tilbage med den anmelderroste, hæsblæsende heist-film ‘Widows’. Find billetter og spilletider her.
Nordisk Film

Nike_airpegasus_cdg

Tag med Nike og Comme des Garçons på museum

Da Comme des Garçons’ grundlægger og chefdesigner Rei Kawakubo fornyligt åbnede sin udstilling på the Metropolitan Museum of Art var det naturligvis ikke uden fodtøj. Udstillingen, der har været mere end 13 år undervejs, indeholder CDG’s udgave af Nikes Pegasus 83. Samme silhuet fik en tur gennem Comme des Garçons-maskineriet tidligere på året, og det lader til at have været en succes, for kun en enkelt ting er ændret. Som med alt andet Nike piller ved for tiden, har den sorte ruskinds overdel, der tidligere havde CDG skrevet med hvid på hælen, nu fået udskiftet skriftfarven med guld.
Skal du have fat i dem, skal du ikke bare være heldig, du skal også rejse langt. Skoene bliver nemlig kun solgt i museets pop-up souvenirbutik.


underarmour

Under Armour sætter design over navn

Havde du ikke læst det i overskriften, var der nok gået et stykke tid, før du opfangede denne sneakers oprindelse. Under Armour er ude med deres nye Threadbone Shift-model, og den er alt andet end typisk. Inspireret af faldskærmsmaterialer har brandet skabt deres til dato mest futuristiske silhuet, og skønt den både rummer et sokkedesign og en overdel af knit, er den ikke ligesom alle de andre. Sneakeren kommer med minimal branding og både i en sort og sandfarvet colorway, som forventes til salg snart hos diverse Under Armour-forhandlere.


Nike_airmaxflair

Mere Air More

Nike Air More Uptempo havde først lige set dagens lys påny, før dens æstetik blev genbrugt – endda af et familiemedlem. Den nye model, døbt Air Max Flair, har foruden det pompøse ‘AIR’ skrevet langs siden, rummer og de berømte luftpudder også en asymmetrisk snøring ned langs indersiden. Skoen lander i første omgang i en tripple black-colorway og skulle blive tilgængelig online og hos udvalgte Nike-forhandlere fra den 20. maj.


adidas_ultraboost

Adidas springer atter champagnepropperne

Man siger, at champagne kun bliver bedre med årene, og måske var det tanken, da David Beckham i denne uge offentliggjorde, at hans ikoniske Adidas Pretor Mania fra 2002 vender tilbage som en del af hyldesten til den pensionerede England-kaptajn og hans fortrukne champagne-colorway. Højdepunktet i den nyhed var dog, at Adidas’ Consortium PureControl Ultraboost også havde fået den velkendte champagnebehandling. Den velkendte farve får naturligvis selskab af røde hælstriber. Den kom allerede til salg i onsdags hos blandt andet End, hvor den allerede er udsolgt.


Nikelab_acg

Nike melder klar til lidt af hvert

Nikes ACG-kollektion indeholder sko og beklædning, der eftersigende kan klare forskelligt terræn og vejr. Nu er klubben blevet en silhuet rigere, og igen er modstandsdygtighed og funktionalitet i højsædet. Hvor ACG-sneakers tidligere ofte har været store og kluntede, er den nye silhuet et frisk pust. Her er den tykke sål bevaret, imens snørebåndene er skiftet ud til fordel for et klikspænde, der kan lukke om skoens tynde overdel af nylon. Imens prisen endnu er ukendt, skulle skoen ramme hylderne den 18. maj i både en sort og navyblå farvevariant.


vans_slipon

Tag tilbage til barokken

De gamle legekammerater Vans og Opening Ceremony har fundet gnisten igen og er tilbage med en ny version af de klassiske slip-ons med en overdel af silke med paisley-mønstre. Skoen er tilgængelig hos Opening Ceremony i lilla, blå og beige til kun 630 kroner.


adidas_nmd_primeknitdata2

Datamoshing med Adidas

Når den svenske sneaker-mastodont Sneakersnstuff taler, så lytter man. Det nyeste samarbejde med Adidas er et glimrende eksempel på hvorfor. Inspireret af datamoshing (manipulation af video- og lydfiler for at opnå visuelle effekter) har Sneakersnstuff skabt to nye colorways af Adidas NMD_R1 Primeknit, der lander allerede den 9. maj hos Sneakersnstuff.


adidas-prime-boost-ltd

Kith klar med ny Adidas-sko

Vi går fra en sneaker-mastodont til en sneaker-gigant, for vi skal omkring Kiths bud på Adidas’ Adizro Prime Boost. Silhuetten har tidligere været svært tilgængelig, men nu er der håb med de tre nye colorways: Navyblå, rød og armygrøn. De er til salg nu hos Kith og koster 1.355 kroner.Hvis du stadig ikke har fået stillet din sneaker-sult, så tjek den ovenstående video, der bør få det til at kippe lidt i dig. Den er fra Rezet Stores Vault-event, hvor 20 vindere af en lodtrækning fik mulighed for at komme ind og handle eksklusive modeller som Yeezy og Air Max 97 ‘Silver Bullet’.

Læs også: Wood Wood hopper på den seneste sneaker-bølge med nyt Asics-samarbejde