»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Gucci laver beskidte sneakers – til flere tusind kroner, selvfølgelig

Gucci laver beskidte sneakers – til flere tusind kroner, selvfølgelig
Fra Guccis Cruise-show i Firenze
Foto: Pietro D'Aprano/Getty Images

Da Gucci i mandags sendte hele 115 modeller på catwalken til brandets Cruise 2018-show i Firenze, var der så meget at se på, at vi ikke lige opdagede de sneakers, som nogle af modellerne bar. Men Vogue var åbenbart mere fokuserede og opdagede nogle hvide sneakers, eller nogle engang hvide sneakers.

For selv om det naturligvis er interessant, at Alessandro Michele lader til at kaste sin kærlighed på de løbeskossilhuetter, som Balenciaga og Kanye West også dyrker, så er det umuligt ikke at tænke på det smudsede look.

Nu ved vi ikke, om looket var skabt udelukkende til catwalken, eller hvad skoen kommer til at koste i handlen, men det er ikke utænkeligt, at det er sådan skoen vil se ud i butikkerne, og at prisskiltet vil vise et tal omkring de 4.000 kroner, som Gucci-sneakers minimum koster.

Endnu en model fra Gucci-catwalken med sneaker-modellen på

Endnu en model fra Gucci-catwalken med sneaker-modellen på (Foto: Pietro D’Aprano/Getty Images)

Og så er vi altså ude i endnu et bevis på modens lettere sygelige hang til det forhutlede. Men én ting er altså en dekonstrueret hoodie til flere tusind og noget andet er sko, der er gjort beskidte for dig. Det virker bare dumt – selv om det langt fra er første gang, at moden flirter med looket.

Tidligere i år blev der rystet på hovedet, da Nordstrom lancerede et par mudrede jeans, mens vi sidste år så Golden Goose få ørerne i maskinen for deres beskidte og gaffatape-fyldte sneakers, der kostede 4.000 kroner.

Det virker okay at argumentere, at når man laver tøj, de færreste har råd til, så behøver man ikke at dyrke et forhutlet look til en sådan grad, at tøj skabes med et beskidt look.

Læs også: Nu kan du betale 4.000 kroner for slidte sneakers – bare hvis du selv er for doven til at smadre dem