H&M afslører næste store designsamarbejde – forvent masser af botanik og dekorative detaljer

H&M afslører næste store designsamarbejde – forvent masser af botanik og dekorative detaljer
Erdem Moralıoğlu, Baz Luhrmann og H&M’s Creative Advisor, Ann-Sofie Johansson

Det er efterhånden blevet en tradition, at H&M lancerer et eksklusivt designsamarbjede med et luksusbrand hvert efterår. I år er ingen undtagelse. Den svenske high-street kæde har netop afsløret, at det næste store designsamarbejde bliver med den London-baserede designer ERDEM.

ERDEM er kendt for sit feminine og romantiske univers, hvor botaniske og historiske referencer er en stærk del af designerens æstetiske DNA. Og ja, ERDEM er derfor også mest kendt blandt det kvindlige publikum. Men udover at skulle designe en kollektion til kvinder sammen med H&M, kommer ERDEM altså også til at designe sin første kollektion nogensinde til mænd:

»Jeg er stolt over samarbejdet med H&M, og muligheden for at udforske mit arbejde på en helt ny skala, bl.a. med en herrekollektion, hvilket jeg ikke tidligere har prøvet«, fortæller Erdem i en pressemeddelelse.

I forbindelse med offentliggørelsen af designsamarbejdet er H&M og ERDEM teamet op med filminstruktøren Baz Luhrmann, og den flotte visuelle kampagnefilm giver første praj om, hvor designsamarbejdet bevæger sig hen.

Til kvinderne viser kampagnefilmen kjoler med botaniske prints, som vi kender fra designerens tidligere kollektioner, ligesom den også viser en leopardfrakke. Mændene kan indtil videre se frem til pyjamasinspirerede silkesæt, et gråt jakkesæt og en frakke.

ERDEM virker umiddelbart som et lidt vovet valg set i lyset af de seneste års samarbejder med Balmain og Kenzo, og det bliver derfor spændende at se, om samarbejdet kan skabe samme store hype som de forgangne år.

Kollektionen lander i udvalgte H&M-butikker 2. november 2017.

Læs også: H&M spillede med musklerne til Met Gala – syv stjerne i eksklusive looks