Ugens bedste sneaker-nyheder – 20 Nike Air Max 97, Reebok indtager rummet og hyldest til Roger Federer

Vi hjælper dig til at få overblik over ugens mange nye lanceringer og colorways fra sneaker-verdenen

Græsset må ikke betrædes (medmindre du er Roger Federer)

Da Federer sidste lørdag trådte ind på Centre Court var det ikke for at slå græsset. Tenniskoryfæet, der længe har været i stald hos Nike, hev nemlig sit 8. Wimbeldontrofæ hjem, og Nike var, som altid, klar til at gribe momentet. I en hyldest til Federer, har Nike nemlig udgivet en speciel Oscillate Evolve RF-model. Oscillate-silhuetten, der først blev kendt i tennisverdenen som 90’ernes tennisstjerne Pete Sampras fortrukne model, har ligesom tidligere på året været forbi de tjekkede kitler hos NikeLab, og er nu blevet beklædt med en læderoverdel i Wimbeldonhvid og et laserindgraveret ottetal på hælen. Den stille hyldest til det schweiziske tennisunikum kan blandt andet erhverves hos Luisaviaroma for ca. 1600 kr.


Nike agerer lærred for Comme des Garçons udskejelser

De slog pjalterne sammen tilbage i maj, og nu er tiden atter kommet til endnu et samarbejde mellem Nike og Comme des Garçons. Atter som det før har været tilfældet, er det Nikes Air Force 1, der har ageret lærred for CDGs udskejelser. Og udskejelser er nok det rette ord for den gule og sorte plastikmasse, der har fundet vej til Nike-silhuettens snude, der kommer i henholdsvis sort og hvid. Hvor stort et oplag skoen bliver produceret i er endnu uvist, men er du i nabolaget, kan du selv få syn for sagen, ved at besøge Dover Street Market i New York, hvor skoen indgår i CDGs HOMME PLUS-installation.


Nike lægger 4 % mere til sommeren

Skoen, der fik navnet på baggrund af sine gode testresultater (4% bedre end de hidtil bedste modeller), er nu tilbage i en ny farvevariant. Nike Zoom Varporfly 4% går til angreb på sommeren med en elegant mørkeblå Flymesh-overdel, der ender i silhuettens pompøse Nike ZoomX-sål i hvid og rød. Den nye farvevariant blev sluppet løs i torsdags, og kan købes på Nikes egen hjemmeside for ca. 1500 kr.


Vapormax skifter snørebåndene ud med farver

Da vi i sidste uges sneaker-nyheder rundede den nye Nike Vapormax Laceless, var det med et nyt billede af en armygrøn farvevariant, der havde floreret på internettet i et stykke tid. Nu er de officielle billeder i mellemtiden dukket op – bare ikke af den armygrønne colorway. I stedet har en ny multicolor-version meldt sin ankomst. Og hvad der mangler af snørebånd bliver der kompenseret for i farver. Overdelen af flyknit fyldes nemlig med farver som grøn, orange, rød og blå i en sort betoning. Hvornår den nye version rammer hylderne er endnu uvist, men skulle eftersigende holde samme prisleje som den originale Vapormax.


Nike giver dig 20 chancer til

Der blev meldt rimelig hurtigt udsolgt, da Nike tidligere på året genoplivede 90’ernes kronprins; Nike Air Max 97. Men gode ting kommer til dem der venter, (læs: sover i timen), for nu er der en hel flok på vej. Du får nemlig 20 chancer til at erhverve dig et stykke af 90’erne, én chance for hver ny farvevariant der skulle være på vej. Hvor mange der er produceret af de nye farvevarianter er endnu ikke offentliggjort, men de skulle eftersigende ramme hylderne én efter én indtil året er omme. Tripple Black, Tripple White og Neon-varianterne er blot nogle af de nye colorways, der bliver tilgængelige i løbet af de næste måneder.

Annonce

Reebok vil skrive rumhistorie

Det er et stykke tid siden, at Rumkapløbet var på sit højeste, men noget tyder på, at den besked ikke rigtig har nået Reeboks hovedkvarter. I samarbejde med rumfartsvirksomheden David Clark har Reebok nemlig udviklet en af verdens første sneakers designet til brug i rummet. Navnet, Reebok Floatride Spaceboot SB-01, er ligeså spacy som dens formål, og selvom den nye silhuet er i gang med at blive testet forud for en mission til den Internationale Rumstation, så står det ikke lige skrevet i stjernerne (yes, pun intended), at den nogensinde skulle blive tilgængelig for os landkrabber. Desværre.


Asics går denimamok

Du får nok et lille Deja-Vu til starten af 00’erne, hvor denimmoden buldrede derudad og G-Star Raw havde sin storhedstid, når du ser Asics seneste denimoverhaling af deres ikoniske GEL-Lyte III. Overdelen består nemlig af en afvasket mørt denimstof oven på de velkendte Asics-striber. Den nye farvevariant bliver snart tilgængelig hos diverse Asics-forhandlere, og kommer til at koste i omegnen af 900 kr.


Flosset minimalisme fra Daniel Arsham og adidas

Det var en heftig omgang markedsføring, der gik forud for lanceringen af den amerikanske kunster Daniel Arshams samarbejde med adidas. Call Daniel-kampagnen mundede i sidste uge ud i offentliggørelsen af en kortfilm med titlen Hourglass. Her løftede adidas og Arsham for første gang sløret for den amerikanske kunstners take på adidas’ New York-silhuet. Nu er den i mellemtiden blevet tilgængelig via adidas’ Confirmed App (dog i et meget begrænset oplag). Som med hans kunst, har Arsham gået minimalistisk til værks, og har efterladt sig en hel hvid sko med en overdel af flosset lærredlignende materiale. Prikken over i’et er dog teksten på sålen (og hele kollaborationens titel) The Past, som bliver tilgængelig i ultraviolet lys. Skoen kan erhverves via Confirmed Appen eller hos KITH på Bleecker St. fra i dag af.


Converse leger med forskellige dele af Japan

Det er japansk mode i hver sin boldgade, der er gået sammen om at give et bud på Converses evergreen Chuck Taylor All Star Hi. Hvor BEAMS er kendt for sine vilde prints, er Engineered Garments en af frontløberne inden for japansk minimalisme, og selvom det ved første øjeblik ligner, at det var sidstnævnte, der fik mest at sige ved den legeaftale qua den simple beige overdel, så formåede BEAMS alligevel at plaske med halen ved at lave et mismatch mellem farverne på højre og venstre sko. Skoen, der desuden er udstyret med en Nike-sål for ekstra komfort, forventes af blive tilgængelig engang i løbet af September. Prisen er endnu ukendt.


Asics går egne veje i kendt territorium

Det bliver ikke til meget slinger i valsen, når Asics går giganterne i bedene med deres Gel-Kayano Trainer Knit. Endnu et sokkedesign og endnu en overdel af knit. Det er bestemt ikke dumt, men bestemt heller ikke sindsoprivende. Heldigvis hiver den nye farvevariant Glacier Grey kun modellen i den rigtige retning. Med en grå knitoverdel blandet med blå og lyserøde nuancer, viser Reebok, at de stadig kan gå sine egne veje. Skoen er tilgængelig allerede nu på Caliroots til 1050 kr.


En vellykket omgang i adidas Exchange Program

Næste kamp i adidas’ Exchange Program er overstået, og tilbage på banen står franske Starcow sammen med amerikanske ALIFE. De har nemlig lige sat deres præg på adidas’ evige aktuelle silhuetter; Stan Smith og Gazelle. Var Exchange-programmet et af de slags programmer, hvor nogle skulle stemmes hjem, ja så bliver det nok ikke nogle af de førnævnte mærker, for resultatet af denne omgang er utrolig vellykket. Stan Smith-modellen har fået en overdel af hvidt læder med mærkernes logoer præget ind i læderet, og Gazelle-silhuetten har fået en beigefarvet overdel af nubuck. Begge modeller har desuden både Tricolore og Stars and Stripes broderet på begge modellers hæle. Skoene bliver tilgængelig d. 29. Juli hos blandt andet END.