Fem danske tøjmærker kæmper om 500.000 kroner i relanceret Magasin-pris

Fem danske tøjmærker kæmper om 500.000 kroner i relanceret Magasin-pris
Fra Lærke Andersens Pre-Fall 17-kollektion

De seneste fire år har Dansk Design Talent – Magasin Prisen hædret nye talenter i det danske modelandskab. Anne Sofie Madsen, Mark Kenly Domino Tan, Tonsure og senest Cecilie Bahnsen har vundet prisen, der inkluderede 500.000 kroner i præmie.

Nu relanceres prisen og skifter navn til Magasin du Nord Fashion Prize. Konceptet er dog i grove træk det samme, og der er stadig en halv million på højkant. I går annoncerede Magasin de fem nominerede designere og brands i årets konkurrence.

Der er tale om Lærke Andersen, Randy, All At Sea, Clouds og AF Agger (der tidligere hed AF Agger-Flachs).

Tidligere blev designtalenterne parret med en mentor og en musiker, som de skulle designe en kollektion til, hvorefter en jury bestående af danske modeskribenter og -eksperter samt en brugerafstemning afgjorde, hvem der vandt.

I år vil vinderen af Magasin du Nord Fashion Prize blive fundet af en mindre jury på 15 personer, der blandt andre inkluderer designeren Peter Jensen, Ganni-direktør Nicolaj Reffstrup og chefen for Copenhagen Fashion Summit Eva Kruse. De vil eftersigende vægte både design og forretningsplan, når de skal udpege vinderen i oktober.

Læs også: Lærke Andersen udfordrer feminine kønsidentifikationer: »Jeg kan godt lide at være rebelsk«

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.