Gucci går efter struben – sagsøger Forever 21

Gucci går efter struben – sagsøger Forever 21
Ligheden er slående mellem flere af Guccis og Forever 21’s designs
Foto: fra Business of Fashion

Selv om mange designere har en anderledes afslappet holdning til kopier, og sågar selv bruger kopikulturen som inspiration, så er der en grænse. I hvert fald for Gucci. For selv om Alexander Wang x Adidas og Vetements flirter med kulturen og ja, Gucci sidste år arbejdede sammen med kunstneren GucciGhost og tidligere i år gik meta og kopierede kopidesigneren Dapper Dan, så går luksusbrandet nu i retten.

Gucci sagsøger nemlig den amerikanske highstreet-kæde Forever 21 for at kopiere sine signatur blå-rød-blå- og grøn-rød-grøn-striber. Det skriver Business of Fashion, og når man ser på de billeder, som mediet har sat op mod hinanden, så er det vist ikke det eneste, Forever 21 kopierer.

Søgsmålet er seneste skridt i en sag, der startede med en såkaldt ‘cease and desist’-order, hvor Gucci altså forsøgte at få Forever 21 til at trække nogle udvalgte styles tilbage og stoppe salget af dem, men som sådan ikke sagsøgte brandet. Forever 21 svarede dog igen med at lægge sag an mod Gucci for at slå fast, at luksusmærket ikke alene har ret til at bruge de farvede striber.

»Enhver brug af striber eller farvede bånd på tøj solgt af Forever 21 er dekorative og æstetisk funktionelle«, skrev Forever 21 blandt andet i sit søgsmål, ifølge Business of Fashion, der også skriver, at Gucci brugte de stribede kantebånd for første gang i 1963.

Vi følger sagens udvikling.

Læs også: Gucci vender kopikulturen på hovedet – stjæler fra kopister