»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Nicki Minaj genopliver udskældt farve med sin nye læbestift

Nicki Minaj genopliver udskældt farve med sin nye læbestift

Vi lever i en tid, der prøver at gøre op med fortidens unoder og dårlige vaner. En verden, hvor hvide ikke længere kan være blinde over for alle andre racer og folkslag. Senest har vi oplevet uroligheder i Charlottesville, Virginia på grund af planer om at fjerne en statue af sydstatsgeneralen Robert E. Lee.

På en mindre skala har modebranchen de senere år forsøgt at gøre op med farvebeskrivelsen nude, eller hudfarvet, som oftest er blevet brugt til at beskrive hudtonen på en hvid person. Ordet er ikke forsvundet, selv om det er en beskrivelse, som egentlig ikke siger så meget, når den egentlig kan beskrive alt fra den lyseste rosa til mørkeste brun.

De senere år har vi dog set brands udvide deres palette for, hvad nude er. Christian Louboutin har for eksempel lavet en række af sine sko i flere hudfarvede nuancer, mens Björn Borg lavede en undertøjskollektion under navnet ‘Skin Collection’, der indeholdt undertøj i seks forskellige hudtoner.

Nu er Nicki Minaj så klar med et nyt samarbejde med MAC Cosmetics, hvor hun netop kaster sig ud i at bruge farvebeskrivelsen nude, som makeupfirmaet også selv gør. Hun lader dog til at gøre det meget bevidst og tager ejerskab over ordet, da den ene af to nye læbestifter, en lys brun, hedder ‘Nicki’s Nude’. Den anden, ‘The Pinkprint’, er en blød lyserød.

Da hun annoncerede samarbejdet – og et større, der lander i 2018 – på Twitter brugte hun også hashtagget #NickiNudes.

Selv om Nicki Minaj måske beskriver farven på sin egen hud og læber, så ville det måske stadig være federe at bakke op om en udvikling, hvor nude eller hudfarvet bare ikke giver mening i beskrivelse af én farvenuance.

Men, men… Nicki Minaj x MAC Cosmetics lander i handlen fra den 21. september.

Læs også: Fem undertøjsmærker, der har succes med at vise kvinder, som de er