Model står frem som transkønnet: »Med mere visibilitet vil der også komme mere accept«

Model står frem som transkønnet: »Med mere visibilitet vil der også komme mere accept«
Teddy Quinlivan til Jeremy Scotts show i New York i sidste uge (Foto: Brian Ach/Getty Images)

Hun har arbejdet som succesfuld model i to år og har lige gået ti shows under New York Fashion Week for blandt andre Monse, Jason Wu og Jeremy Scott. Nu har Teddy Quinlivan så valgt at stå frem som transkønnet via et interview med CNN og via en minidokumentar delt på Instagram.

»Jeg har valgt at afsløre min transidentitet på grund af det politiske klima i verden lige nu, især i USA«, fortæller hun til CNN Style. »Vi lavede en utrolig udvikling under Obama-administrationen, og siden den nye administration overtog, har der været et backlash«.

Selv om der i dag er mere fokus på transkønnede og generel diversitet i modebilledet, hvor modeller som Hari Nef og Andreja Pejić allerede har gode karrierer, så har det ikke været en let beslutning for Quinlivan, fortæller hun.

»Jeg er selvfølgelig en smule nervøs, fordi jeg har været præsenteret som ciskønnet i så lang tid«, siger hun til CNN Style. »Siden jeg gennemgik min transition som 16-årig, har jeg levet som ciskvinde. Jeg var meget heldig, fordi jeg vandt i det genetiske lotteri – jeg så ud på en bestemt måde, og min stemme var ikke blevet dybere. Det privilegium gav mig modet til at gå ned ad gade og arbejde i modebranchen, hvor folk ville gå ud fra, at jeg var en normal pige«.

Quinlivan til Marc Jacobs’ FW17-show i februar (Foto: Slaven Vlasic/Getty Images)

Marc Jacobs, der tidligere har brugt Quinlivan som model, har allerede vist sin støtte.

»Jeg respekterer, beundrer og støtter Teddys beslutning om at stå frem som transkønnet. Nu mere end nogensinde er det vitalt, at vi viser vores opbakning til LGBT-samfundet og bruger vores stemmer til at opfordrer og inspirerer til accept, lighed, forståelse og kærlighed«, siger han ifølge CNN.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Og Quinlivan har netop valgt at stå frem for at være en rollemodel for andre ligesindende og for at forhåbentlig skabe større synlighed og accept.

»Desværre havde jeg ingen transrollemodeller, før jeg var omkring 18 eller 19«, siger den nu 23-årige model. »Laverne Cox i ‘Orange Is the New Black’ er ny. Janet Mock, Caitlyn Jenner der springer ud – det er fornylig«.

»Transsamfundet har brug for mere visibilitet. Og med mere visibilitet vil der også komme mere accept«, slutter hun til CNN Style.

Læs også: Model kæmper for ukendt minoritet – står frem som interkønnet

Se også vores video, hvor ‘Team Hurricane’-skuespillerne forklarer kønstermer:

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af