Amerikansk model deler skræmmende historier om seksuelle overgreb i modeverdenen i lyset af Weinstein-skandalen

Amerikansk model deler skræmmende historier om seksuelle overgreb i modeverdenen i lyset af Weinstein-skandalen
Cameron Russell hos Victoria's Secret i 2012.
Foto: Jamie McCarthy/Getty Images

Hollywood er i de seneste par uger blevet rystet af anklagerne om voldtægt og seksuelle krænkelser af Harvey Weinstein, men de skræmmende historier er – desværre – ikke kun forbeholdt filmindustrien.

Via hashtagget #MyJobShouldNotIncludeAbuse har den amerikanske model og kropsaktivist Cameron Russell i lyset af Weinstein-skandalen rettet spotlightet mod modeverdenen og opfordret modeller til at dele deres historier om krænkelser og seksuelle overfald, som er sket i forbindelse med deres modeljob.

Hvad der startede som en anonym beretning fra en modelveninde, har nu spredt sig til en lang række foruroligende fortællinger, som Russell har delt på sin egen Instagram-profil.

Den 30-årige model har sløret navnene på de ikke-anonyme beretninger, men der er blandt andet historier om ‘en stor italiensk designer’, legendariske og velrespekterede fotografer og agenter. Mandlige modeller fortæller, de er blevet befamlet af berømte fotografer, ligesom unge, håbefulde kvinder er blevet tvunget til at posere nøgne og er blevet truet med, at det vil ødelægge deres karriere, hvis de ikke gør det – samme retorik, som Weinstein tilsyneladende har benyttet mod sine ofre.

Russell opfordrer andre modeller til at dele deres historier i et indlæg på sin profil:
»Beretningerne om Harvey Weinstein har åbnet en debat om, hvor genkendelig den her opførsel er. Vi har talt om, hvor svært det er at dele sine historier om krænkelser. Når det bliver normen, kan det føles uprofessionelt og oprørsk at sige det højt. Jeg er ofte blevet kaldt feminist for at rapportere, at jeg er blevet rørt, spanket, nevet, afpresset for dates og mit telefonnummer uden min vilje. Men fordi svaret altid har været “hvorfor overrasker det dig?” eller “det er en del af jobbet”, har jeg tolereret det indtil nu. (…) Vi taler ikke om én, fem eller tyve mænd, der gør det her. Det er en udnyttelseskultur og det skal stoppe nu.«

Læs også: Den sidste uge har forandret Hollywood for altid

Trigger warning ⚠️ #MyJobShouldNotIncludeAbuse

A post shared by Cameron Russell (@cameronrussell) on

Annonce

It’s just the way he is. #MyJobShouldNotIncludeAbuse

A post shared by Cameron Russell (@cameronrussell) on