Model-scouter baner vej for nye skønhedsidealer: »Vi har brug for ægthed«

Hun var kun 13 år, da hun begyndte at arbejde i modebranchen som fotograf for den populære blogger Trine Kjær. Nu er hun blevet 18 og har siden blandt andet skudt billeder for internationale magasiner som L’Officiel Italia, Vogue, Sleek, Le Mile og selvfølgelig Soundvenue, men det er faktisk som modelscout, at hun især har fanget vores opmærksomhed.

Som hun fortæller i vores videoportræt, har hun været med til at skubbe en ny type modeller til flere danske bureauer. Modeller, der måske ikke havde de helt rigtige mål, men som havde personlighed og kant. Blandt hendes fund har især Amalie Rose, der i dag er signet hos Scoop, klaret sig godt.

»Det handler om at bryde med ideen om, hvordan en model ser ud«, siger Emma i videoen nedenfor. »Bumser, fregner, skævheder og ar er charmerende«.

Annonce
 

Ved modeugen i august castede hun hele afgangsshowet, da afgangseleverne fra Scandinavian Academy of Fashion Design afholdt show på Vega. Her sendte hun blandt andre Eja Penelope, der siden er blevet kendt fra ‘Team Hurricane’-filmen, ned ad catwalken, ligesom Emmas mor var blandt modellerne på i et cast, der afspejlede den mangfoldighed, som præger modebilledet i denne tid.

Se hele temaet om modens rebeller HER.