Modeverdenen reagerer på Weinstein-sagen: Ny lov skal beskytte modeller

Modeverdenen reagerer på Weinstein-sagen: Ny lov skal beskytte modeller
Cara Delevingne, der også har anklaget Weinstein for seksuelle krænkelser, ses her til The Weinstein Company & Netflix' Golden Globes After Party i 2015
Foto: Charley Gallay/Getty Images

Harvey Weinsteins fald har for længst spredt sig som ringe i vandet langt ud over Hollywood og filmverdenen. Og hvis man skal pege på noget positivt i historien, så er det naturligvis den øgede opmærksomhed på seksuelle overgreb, og hvordan kulturen kan ændres.

Modeverdenen har også reageret. Historier er kommet frem om, hvordan Weinstein brugte sin involvering i ekskonen, tøjdesigneren Georgina Chapmans brand Marchesa samt sin producerrolle i ‘Project Runway’ til at skaffe adgang til modeller. Der skriver blandt andre Refinery 29.

Modellen og skuespilleren Cara Delevingne er blandt de mange kvinder, der har anklaget Weinstein for seksuelle krænkelser, mens modellen Cameron Russell for et par uger siden begyndte at dele anonyme historier om seksuelle overgreb fra modelkolleger på sin Instagram-profil.

På den positive front har den amerikanske politiker Nily Rozic lavet et lovforslag, der med titlen ‘Models Harassment Protection Act’ vil forsøge at skabe bedre arbejdsvilkår for modeller ved at sørge for, at folk, som ansætter en model til et shoot – for eksempel et brand, et magasin eller en butik – er ansvarlige, hvis der foregår en seksuel krænkelse i forbindelse med arbejdet.

»Målet er at undgå den tavshed, der har været så udbredt, og finde en lovgivende løsning, som kan ændre cyklussen«, siger Rozic til New York Times.

Der er dog stadig lange udsigter til, at loven bliver til virkelighed, men Rozic siger til New York Times, at hun håber, at forslaget kan blive vedtaget i juni næste år og træde i kraft inden udgangen af 2018.

New York Times-artiklen indeholder i øvrigt også citater fra modellen og musikeren Karen Elson, hvor hun fortæller om sine egne oplevelser med seksuelle krænkelser i begyndelsen af hendes modelkarriere, der tydeliggør, at der i den grad er brug for ændringer – lovmæssigt og indstillingsmæssigt.

Læs også: Model deler skræmmende historier om seksuelle overgreb i modeverdenen i lyset af Weinstein-skandalen

Annonce