Solange langer ud efter avis efter photoshopping af hendes hår: »Don’t touch my hair«

dtmh @eveningstandardmagazine

A post shared by Solange (@saintrecords) on


Solange dedikerede et helt nummer på ‘A Seat at the Table’ til betydningen af ikke at manipulere eller røre ved sorte kvinders hår. Alligevel har den britiske avis Evening Standard photoshoppet hendes fletninger væk på et forsideinterview med sangerinden, der tilmed handler om hvordan Solanges benytter sit hår og visuelle stil til at udtrykke sig kreativt.

På Instagram har Solange postet den redigerede forside med den subtile tekst ‘dtmh’ – don’t touch my hair – samt det originale billede, hvor man kan se den imponerende afblegede fletning, der oprindeligt var en del af billedet. I artiklen refererer Solange endda til frisurens særlige betydning for hende, hvor den runde krans skal symbolisere orion, som hun har opkaldt sit performancestykke ‘Orion’s rise’ efter.

En af fotograferne bag forsiden, Daria Kobayashi Ritch, har udtalt hvor beæret hun var over at få lov til at arbejde med Solange, og frustreret hun samtidig er over, at avisen har valgt at manipulere billedet. Journalisten bag artiklen tager ligesådan kraftigt afstand fra forsiden i kølvandet på Solanges kritik og kalder hele artiklen for en »komplet fiasko«, der er tonedøv overfor Solanges budskab.

Læs også: Solange klipper håret af og bliver blonde – optræder til New York Fashion Week

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.