Lupita Nyong’o udstiller retouchering – magasin fjerner hendes hår

Lupita Nyong’o udstiller retouchering – magasin fjerner hendes hår

Først var det Solange, der udstillede The Evening Standard, efter at avisen havde fjernet hendes hårkunst fra et billede, og nu under en måned senere kan skuespilleren Lupita Nyong’o fremvise et mere grelt eksempel på retouchering.

For mens man nok kan argumentere, at Solanges frisure var svær at inkorporere på en avisforside, så er det svært at forklare, hvorfor Nyong’os hestehale ikke kunne komme på forsiden af det engelske magasin Grazia.

På den færdige forside ser Nyong’o ud til at være klippet helt karseklippet, men som hun selv udstiller, så havde hun faktisk blot håret sat om i nakken.

»Jeg er skuffet over, at Garzia inviterede mig til at være på deres forside og så redigerede mit hår til at passe til deres opfattelse af, hvordan flot hår ser ud«, skriver skuespilleren på Instagram.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Jeg omfavner min kulturarv, og selv om jeg troede, at lys hud og lige, silkeblødt hår var skønhedsidealet, da jeg voksede op, så ved jeg nu, at min mørke hud og krøllede hår også er smukt. At være på forsiden af et magasin giver mig mulighed for at vise andre mørke, kinky-hårede mennesker, og især vores børn, at de er smukke, som de er«.

Garzia har været ude med en officiel undskyldning, men siger, at de ikke har fjernet hestehalen og heller ikke har bedt fotografen om at gøre det.

»Grazia er dedikeret til at repræsentere diversitet på vores sider og undskylder åbenhjertigt overfor Lupita Nyong’o«, skriver Garzia i en besked på Twitter.

Tidligere har den engelske model Leomie Anderson udstillet, hvordan hun ofte møder op til jobs, hvor makeup- og hårartister slet ikke ved, hvordan de skal arbejde med hendes mørke hud og hår.

Læs også: Solange langer ud efter avis efter photoshopping af hendes hår: »Don’t touch my hair«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af