Agentfilm med overskud – se 'Kingsman: The Golden Circle' på C More her

Lupita Nyong’o udstiller retouchering – magasin fjerner hendes hår

Lupita Nyong’o udstiller retouchering – magasin fjerner hendes hår

Først var det Solange, der udstillede The Evening Standard, efter at avisen havde fjernet hendes hårkunst fra et billede, og nu under en måned senere kan skuespilleren Lupita Nyong’o fremvise et mere grelt eksempel på retouchering.

For mens man nok kan argumentere, at Solanges frisure var svær at inkorporere på en avisforside, så er det svært at forklare, hvorfor Nyong’os hestehale ikke kunne komme på forsiden af det engelske magasin Grazia.

På den færdige forside ser Nyong’o ud til at være klippet helt karseklippet, men som hun selv udstiller, så havde hun faktisk blot håret sat om i nakken.

»Jeg er skuffet over, at Garzia inviterede mig til at være på deres forside og så redigerede mit hår til at passe til deres opfattelse af, hvordan flot hår ser ud«, skriver skuespilleren på Instagram.

As I have made clear so often in the past with every fiber of my being, I embrace my natural heritage and despite having grown up thinking light skin and straight, silky hair were the standards of beauty, I now know that my dark skin and kinky, coily hair are beautiful too. Being featured on the cover of a magazine fulfills me as it is an opportunity to show other dark, kinky-haired people, and particularly our children, that they are beautiful just the way they are. I am disappointed that @graziauk invited me to be on their cover and then edited out and smoothed my hair to fit their notion of what beautiful hair looks like. Had I been consulted, I would have explained that I cannot support or condone the omission of what is my native heritage with the intention that they appreciate that there is still a very long way to go to combat the unconscious prejudice against black women’s complexion, hair style and texture. #dtmh

Et opslag delt af Lupita Nyong’o (@lupitanyongo) den

»Jeg omfavner min kulturarv, og selv om jeg troede, at lys hud og lige, silkeblødt hår var skønhedsidealet, da jeg voksede op, så ved jeg nu, at min mørke hud og krøllede hår også er smukt. At være på forsiden af et magasin giver mig mulighed for at vise andre mørke, kinky-hårede mennesker, og især vores børn, at de er smukke, som de er«.

Garzia har været ude med en officiel undskyldning, men siger, at de ikke har fjernet hestehalen og heller ikke har bedt fotografen om at gøre det.

Sponsoreret indhold
En præst, en gangster og en kultleder går ind på et hotel
… og deres mørke, mystiske hemmeligheder smuldrer i den stjernespækkede thriller ‘Bad Times at the El Royale’. Find spilletider og billetter her.
Nordisk Film

»Grazia er dedikeret til at repræsentere diversitet på vores sider og undskylder åbenhjertigt overfor Lupita Nyong’o«, skriver Garzia i en besked på Twitter.

Tidligere har den engelske model Leomie Anderson udstillet, hvordan hun ofte møder op til jobs, hvor makeup- og hårartister slet ikke ved, hvordan de skal arbejde med hendes mørke hud og hår.

Læs også: Solange langer ud efter avis efter photoshopping af hendes hår: »Don’t touch my hair«

Advertisement