»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Museum skovler penge ind på nørdet hoodie fra ‘Stranger Things’

Museum skovler penge ind på nørdet hoodie fra ‘Stranger Things’

Da en ansat på The Science Museum of Minnesota engang i 80’erne solgte en blålilla brontosaurus-hoodie til en knægt, kunne vedkommende næppe have forestillet sig, at det ville blive en del af et kostume i en ultrapopulær tv-serie 30-35 år senere.

Men det er præcis, hvad der er sket for den hoodie, Dustin har på i første afsnit af ‘Stranger Things 2’. En vintage-version af hættetrøjen blev støvet op i forbindelse med indspilningerne og da serien fik premiere op til Halloween skød efterspørgslen efter trøjen i vejret.

Nonprofit-museeet The Science Museum of Minnesota øjnede der muligheden for lidt ekstra indtægt til fremtidige udstillinger og fik derfor relanceret trøjen i en ruf med hjælp fra Netflix, der tilsyneladende var de eneste, der havde en udgave af den gamle hoodie.

Museet solgte over 80.000 hoodies den første dag, mens deres site gik ned og de havde kø langt uden for museet, skriver Newsweek. Det svarer til mindst tre millioner dollar i indtægt, der kan bruges til at skabe bedre naturvidenskabelige formidling til børn. Dustin ville være stolt.

Læs også: Datingrygter om Natalia Dyer og Charlie Heaton fra ‘Stranger Things’ smelter fans

Advertisement