Museum skovler penge ind på nørdet hoodie fra ‘Stranger Things’

Da en ansat på The Science Museum of Minnesota engang i 80’erne solgte en blålilla brontosaurus-hoodie til en knægt, kunne vedkommende næppe have forestillet sig, at det ville blive en del af et kostume i en ultrapopulær tv-serie 30-35 år senere.

Men det er præcis, hvad der er sket for den hoodie, Dustin har på i første afsnit af ‘Stranger Things 2’. En vintage-version af hættetrøjen blev støvet op i forbindelse med indspilningerne og da serien fik premiere op til Halloween skød efterspørgslen efter trøjen i vejret.

Nonprofit-museeet The Science Museum of Minnesota øjnede der muligheden for lidt ekstra indtægt til fremtidige udstillinger og fik derfor relanceret trøjen i en ruf med hjælp fra Netflix, der tilsyneladende var de eneste, der havde en udgave af den gamle hoodie.

Museet solgte over 80.000 hoodies den første dag, mens deres site gik ned og de havde kø langt uden for museet, skriver Newsweek. Det svarer til mindst tre millioner dollar i indtægt, der kan bruges til at skabe bedre naturvidenskabelige formidling til børn. Dustin ville være stolt.

Læs også: Datingrygter om Natalia Dyer og Charlie Heaton fra ‘Stranger Things’ smelter fans

Mest læste

Verdens mest oversete serier #4: Nyligt afsluttet spionserie tilhører samme liga som ’Breaking Bad’ og ’The Sopranos’
Street style: Afslappet sommerstil på Musik i Lejet
'Vikings' sæson fem får premieredato og trailer – med danske Alex Høgh Andersen i front
Debatten om Scarlett Johanssons transrolle er ærgerligt reaktionær – og misser en vigtig pointe
Verdens mest oversete serier #3: »Jeg sagde farvel til familien Braverman i en pøl af tårer«
Vi kårer: Halvårets 15 bedste udenlandske sange
Timothée Chalamet forvandles til klassiske kunstværker – og det er lige så fantastisk, som det lyder
Dumbledore og Grindelwald er på kollisionskurs i første fulde trailer til 'Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser'
16-årigt filmtalent med klart budskab til vennerne: Vælg kreativitet frem for kriminalitet
Første trailer til 'Glass' med Samuel L. Jackson, Bruce Willis og James McAvoy lover superhelteforening, som vi aldrig har set det før