Pirelli-kalenderen tager skridtet fuldt ud – skyder 2018-version med udelukkende sorte modeller

Pirelli-kalenderen tager skridtet fuldt ud – skyder 2018-version med udelukkende sorte modeller
Sean ‘Diddy’ Combs og Naomi Campbell i Perelli-kalenderen
Foto: Tim Walker

Der var engang en kalender, der forvandlede sig fra at være fuld af lumre billeder af smukke kvinder til at blive en del af tidens inklusionsdebat. Sådan kunne eventyret om Pirelli-kalenderen starte. For de seneste tre år har årskalenderen fuldstændig skiftet image.

Det startede, da Annie Leibovitz skød 2016-kalenderens kvinder, der var professionelle kvinder med hver deres succesfulde karriere og kroppe, der ikke nødvendigvis havde klaret cuttet til Pirellis tidligere foto-shoots.

Sidste år fortsatte fotografen Peter Lindbergh stilen med uretoucherede Hollywood-kvinder, men i år tager Pirelli skridtet videre med en 2018-kalender, der genskaber ‘Alice i eventyrland’ udelukkende med sorte modeller bestående af både kvinder og mænd.

Sponsoreret indhold
Hver lørdag fra klokken 23 ...
... forvandles Hotel Cecil til Cecil AM. Kom indenfor og mærk stemningen.
Cecil AM

Mens ideen eftersigende kom fra fotografen Tim Walker, så er den nyindsatte redaktør på britisk Vogue, Edward Enninful, en vigtig brik, da han både har stylet billederne og castet modellerne, der inkluderer modellerne Adwoa Aboah, Slick Woods og Duckie Thot, som har fået rollen som Alice, samt Lil Yachty, Ru Paul, Lupita Nyong’o, Whoopie Goldberg, Sean ‘Diddy’ Combs og Naomi Campbell.

»Vi tror, at Alice i eventyrland skal være hvid, men det er kun i vores fantasi«, siger Campbell til CNN Style. »Du er nødt til at give håb. Hvis jeg ikke bruger min stemme til at gøre det, hvad skal jeg så? Jeg vil have, at kommende generationer vokser op i en mangfoldig og fri verden, hvor folk får muligheder, fordi de er fantastiske til, hvad de gør, ikke på grund af deres hudfarve«.

Se interview med blandt andre Diddy, Slick Woods, Whoopie Goldberg og Lil Yachty samt scener fra kalenderen i videoen ovenfor.

Læs også: Lupita Nyong’o udstiller retouchering – magasin fjerner hendes hår