»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Rihanna, Nicki Minaj, Madonna og mange flere mindes den afdøde designer Azzedine Alaïa

Et opslag delt af badgalriri (@badgalriri) den

Rihanna i en kjole fra Azzedine Alaïa til Grammy Awards i 2013.

I lørdags døde den tunesiske designer Azzedine Alaïa. Han blev 77 år. Ud over at være kendt for sine kropsnære designs (han blev kaldt ‘King of Cling’), så var han 25 år før sin tid, da han forlod den stramme modekalender og viste sine kollektioner, når det passede ham – et opgør der kun de seneste to år er blevet samlet op af resten af branchen.

Det er dog hans tætte forhold til popkulturen og dens stjerner, som mange vil huske ham for. I 80’erne designede han til kvinder som Tina Turner, Madonna, Grace Jones og Naomi Campbell, mens nogle af tidens største stjerner som Rihanna og Nicki Minaj også har båret hans kjoler.

Hans navn ramte også den brede befolkning, da Alicia Silverstones karakter i ‘Clueless’ nægtede at lægge sig ned under et bevæbnet røveri, fordi hun havde en af Alaïas kjoler på.

Nedenfor kan du se de mange kendte, der har mindedes designeren, efter nyheden om hans død. Nicki Minaj skriver blandt andet: »Sender kærlighed til hans familie. Han kunne ikke gøre noget forkert i mine øjne. Et geni«.

Læs også: Mode er intet uden rebellerne – fem designere der fandt deres egne veje

Sending my love to his family. He could do no wrong in my eyes. A genius. #RIPAlaia

Et opslag delt af Barbie® (@nickiminaj) den

my dear ALAIA…. you will live on forever. rip.

Et opslag delt af badgalriri (@badgalriri) den

Sponsoreret indhold
En præst, en gangster og en kultleder går ind på et hotel
… og deres mørke, mystiske hemmeligheder smuldrer i den stjernespækkede thriller ‘Bad Times at the El Royale’. Find spilletider og billetter her.
Nordisk Film

I’ll mourn forever the loss of my friend. A true genius in not only fashion but in his heart. He was a king and had the highest standards of design and work ethic. He was so giving, so loving, his heart so full and pure. I️’d watch in awe as he hand made each and every piece, his fingers touching the fabric like poetry. Then he would want to feed us all, and cook with his own hands and talk for hours at the table while his dogs would run around joyfully smelling the delicious food he made us. To say he was special would be an understatement. To say he was integral, important and influential to fashion is simply not enough. There was no one who did what he did. No one knew a woman’s body like him. He should be celebrated as one of the greatest fashion designers the world has ever known. I️ love you, Azzedine. I️’m devastated I️ didn’t get to say goodbye. I️ love you.

Et opslag delt af Lady Gaga (@ladygaga) den

R.I.P. to one of the greatest icons of all time. A true legend in every possible way… AZZEDINE ALAIA (.)

Et opslag delt af Alex Wang (@alexwangny) den

💔 Mon Didine.

Et opslag delt af Linda Evangelista (@lindaevangelista) den

Advertisement