Oplev Andy Serkins Oscar-værdige præstation i 'Abernes planet: Opgøret'

Adriana Lima tager afstand fra skønhedsidealer, hun selv har været med til at skabe

Adriana Lima tager afstand fra skønhedsidealer, hun selv har været med til at skabe
Adriana Lima på catwalken til Victoria's Secret-showet i Shanghai i november
Foto: Theo Wargo/Getty Images

Hun er en af verdens bedst betalte modeller, ikke mindst takket være hendes engletjans hos Victoria’s Secret, som hun også gik show for igen i november, men noget tyder på, at Adriana Lima har fået kvaler omkring, hvad den slags shows med letpåklædte, tynde kvinder kan betyder for andre kvinder og deres selvtillid.

I et længere Instagram-post skriver brasilianeren blandt andet: »Vi kvinder kan ikke fortsætte med at leve i en verden med så overfladiske værdier… Det er fysisk og psykisk ikke sundt, hvad samfundet pålægger os at være, hvordan vi skal opføre os og se ud. Det vil jeg ændre«.

💜I had received a call for the possibility of filming a sexy video of me to be posted and shared in social media. Even though I have done many of this type, something had changed in me, when a friend approached me to share that she was unhappy with her body, then it made me think…. that everyday in my life, I wake up thinking, how do I look? Was I going to be accepted in my job? And in that moment I realized that majority of woman probably wake up every morning trying to fit in a stereotype that society/socialmedia/fashion etc imposed…. i thought that’s not a way of living and beyond that…. that’s not physically and mentally healthy, so I decided to make that change….. I will not take of my clothes anymore for a empty cause…..💜✨ #Embraceyouself #natureisbeautiful #naturalissexy #LOVEYOU 💜✨

Et opslag delt af Adriana Lima (@adrianalima) den

Reaktionen kommer efter, at en veninde fortalte hende, at hun ikke var glad for sin krop, og da Lima samtidig fik tilbuddet om at være med i en sexet video, som hun skriver, var der noget, der ikke gav mening.

»Jeg vil ikke længere tage mit tøj af for et tomt budskab«, skriver hun i opslaget.

Hvad det så betyder for modellens fremtidige karriere må tiden vise, men Hypebae har lagt mærke til, at Lima samtidig er holdt op med at følge Victoria’s Secret og brandets kreative chef Ed Razek på Instagram, så måske betyder det også, at hun har gået sit sidste show for undertøjsmærket.

Det er i hvert fald et mærkeligt budskab at give, hvis hun stadig har tænkt sig at gå showet næste år, for igen i år blev Victoria’s Secret udskældt for at ‘glemme’ at vise større kropsdiversitet på catwalken, som Ashley Graham blandt andre påpegede.

Læs også: Ashley Graham udstiller effektivt Victoria’s Secrets manglende kropsdiversitet

Advertisement